En weer heeft die arme koe het gedaan

De veehouderij is tegenwoordig een gemakkelijk onderwerp om mee te scoren, vindt publicist en eigenaar van kunstmestbedrijf ProAgro Jan Katerberg. Je wilt een stukje milieu redden en dan geef je de boeren maar de schuld van alles wat er misgaat.

Zo ook Kees Kooman in deze krant op 20 juni. Hij verzamelt een aantal feiten en zoekt daar uit wat hem past om de grutto een hart onder de riem te steken. Er worden verbanden gelegd tussen megastallen en het behoud van de grutto. En passant wordt de hele agrarische export vergeleken met een ratrace en het economisch belang hiervan afgedaan als niet belangrijk.

Geen weidevogel
Dat er de laatste tien jaar weer een toename is van het aantal soorten wordt niet genoemd. Ook niet dat de oppervlakte aan natuurgebieden fors is gestegen de laatste twintig jaar.

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Zo ist
+3
pieta
@de hoef Hier zijn ze ook geweest van de vogelclub. Wij laten sinds vorig jaar een paar slootkanten staan. Nu liep ik vorige week het perceel in aan de stal bij de kuil. Zitten daar mooi 4 jonge grutto's zonder dat we er ook maar iets voor gedaan hebben. Mooi toch en niet waar er iets aan beheer gedaan wordt.
DutchDairyFarmer
@pieta is toch mooi op die manier 😉
de hoef
@pieta wij proberen er wel van alles aan te doen dat de legsels slagen ,maar het meeste gaat mis door iets waar wij geen grip op hebben [alles kwam uit maar in 1 nacht alle jongen weg ]
probeer er ook dorpsgenoten bij te betrekken krijg je van zelf weer een beter imago
pieta
@de hoef Die kerel van de vogelclub was hier en die wou natuurlijk vanalles gaan doen. Nou zegt ie tegen mij dat bij een proef van hun 69 van de 72 nesten mislukt waren voornamelijk door roof. Ik zeg dan weet ik genoeg. Laat de natuur zijn gang maar gaan. En bij mij liepen van de week dus wat slimme jonge grutto's en jonge kieviten heb ik ook gezien dit jaar. Ze willen volgens mij iets gaan regelen wat je alleen kan faciliteren.
MJvW
Goed stuk! Een beetje tegengas voor oa die Kees Kooman, wat een belachelijk stukje tekst was dat......
vedder
Knap stukje opinie, vooral voor Trouw, het zal ze wel jeuken dat dat erin staat
MJvW
@vedder Gelukkig staat er vandaag weer een pleidooi van Rik Grashof in tegen de intensieve veehouderij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , veehouderij , milieu , megastallen en natuurgebieden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0