Kengetal melk per kilo fosfaat optimaliseren

De rekenmeesters willen blijven rekenen:

Het kengetal ‘kilo melk per kilo fosfaat’ lijkt steeds meer een optimum kengetal te worden dan een maximumkengetal. Dat blijkt uit cijfers van Koeien&Kansen.

Voor het vrij nieuwe kengetal wordt aangegeven dat het vaak het beste is om zoveel mogelijk kilo’s melk uit een kilo fosfaat te produceren, omdat er dan bij relatief lage aanvoer een hoge output is via de melk.

Bij Koeien & Kansen varieert het kengetal tussen 133 en 238 kilo melk per kilo fosfaat. Op derogatiebedrijven is fosfaat uit dierlijke mest de enige bron van fosfaatbemesting, dus daar is verlagen van de fosfaatexcretie niet altijd gewenst. Het gewas moet immers ook voorzien worden van fosfaat.

Deel dit topic

Reacties

+2
demelkboer
Kappe nou met al die kengetallen. Er is maar een die telt centen onder aan de streep!
spotmelker
@demelkboer Juist, en als dat niet in orde is houd alles op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatexcretie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN