‘Melkproductie Nieuw-Zeeland gaat naar record’

De melkveehouderij in Nieuw-Zeeland gaat dit jaar een record hoeveelheid aan melk produceren. Dat zegt Emma Higgins van de Rabobank.

De grootste melkverwerker van Nieuw-Zeeland Fonterra voorziet dat het komende melkseizoen de productie zal toenemen. Dit seizoen daalde de aanvoer met bijna 3 procent tot 1,526 miljard kg milk solids, zo heeft de melkverwerker bekendgemaakt. Die daling is minder dan voorzien, Fonterra hield aanvankelijk rekening met een verminderde aanvoer van 7 procent.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
25 cent komt weer in zicht
nederlandse boer
@hans1980 Wat bedoel je? We hebben toch het lek in Nederland boven water door te reduceren in fosfaat/dieraantallen/melkproductie? Wij creëren toch tekort hier en daardoor een keigoede prijs de komende jaren?

Of staat er dan toch geen hek om Nederland?
diezel
Is dit de Rabo-visie voor het Zuidelijk Halfrond? 😄
puddingbroodje
Het afkalfseizoen moet nog beginnen maar gelukkig hebben we de glazen bol van de rabo......
Wilbert
@puddingbroodje wordt al volop pke (palmpitschilfers) gevoer aan de droge koeien, deze zullen relatief goed opstarten.
paul1
Te droog, te nat, te warm, te koud.... nog zoveel redenen waarom deze voorspelling mis kan gaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , record , nieuw-zeeland , fonterra , rabobank en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0