Illustratie van: stannetje96

Friese Staten willen kunstmestarme provincie

Een meerderheid van Provinciale Staten in Friesland is voor een kunstmestarme provincie. De motie van de VVD, ChristenUnie en het CDA kon woensdag in de Provinciale Statenvergadering over duurzame landbouw op brede steun rekenen.

Volgens de drie partijen besteedt de beleidsbrief duurzame landbouw van de provincie te weinig aandacht aan de bodemgesteldheid, terwijl deze van invloed is op de groei van biodiversiteit.

Gebruik van kunstmest past niet bij de circulaire landbouw omdat er grondstoffen van buiten de kringloop worden gebruikt, vinden de partijen. Bovendien zet VVD-Europarlementariër Jan Huitema zich in Brussel al enige tijd voor het vervangen van kunstmest door kunstmestvervangers uit eigen dierlijke mest. Dit kan een kunstmestreductie van 15 procent opleveren, geven de VVD, ChristenUnie en het CDA aan.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kunstmest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN