Fosfaattekort groter probleem dan energietekort

Fosfaat uit mijnen is in tegenstelling tot stikstof uit de lucht eindig. Daarom – en om optimaal met de toekomstige fosfaatrechten om te gaan – is efficiënter met fosfaat omgaan noodzakelijk. Er valt volgens Edwin van Werven van De Heus nog enorm veel winst in fosfaatefficiëntie te behalen.

Deel dit topic

Reacties

Todi
Volgens mij moeten we extensiveren en niet intensiveren. Dus lul verhaal.
+1
jan w
@Todi
Nee, juist intensiveren, want daardoor wordt de efficientie verhoogd!!
Pluto
Dus nog meer mest verbranden in Moerdijk , zijn we meteen van de fosfaat af.
+2
George
Ik vind dat altijd zo'n gezever , over 100 jaar raakt het fosfaat op en als we met zijn allen zogenaamd wat efficiënter worden , vooral in NL zeker dan kunnen we een paar jaartjes langer vooruit. Lekker belangrijk allemaal , van de jaren 70 ken ik die Postbus 51 filmpjes met een wereldbol die als een kaars aan het smelten was omdat de olie op zou raken , nog steeds is er genoeg en zelfs de prijs de laatste jaren gedaald, lijkt wel melk is er ook in overvloed.
+1
weurding
Quote Reactie van @George:
melk is er ook in overvloed.

goud is schaars, geen hond die het vreten wil en toch duur, sier en pronk is al eeuwen belangrijker voor sommigen als voedsel (veiligheid)
+5
jan is hobbyboer
Die fosfaatefficiëntie van de voerboeren lijdt alleen maar tot kasplantjes die je weer een fosfaatpil bij kalven moet geven om ze in de benen te houden. Gekkigheid ten top, en toch schijnen dat soort marketing lulverhalen het goed te doen bij veel boeren.
+1
jorisdriepinter
I Dus een rantsoen met veel gras. Pomp je veel fosfaat rond in je systeem en heb je nergens last van. Simpel toch.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van werven , lucht , stikstof , fosfaat en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0