Terug- en vooruitblik met Arie Hamoen en Gerbrand van Burgsteden

Hij bekleedde meer dan dertig jaar de functie van hoofdinspecteur van het stamboek en was vanuit die hoedanigheid bij alle NRM’s betrokken. De 15de wordt zijn laatste. Het boegbeeld van veebeoordelend Nederland, Arie Hamoen, neemt in augustus afscheid en wordt opgevolgd door Gerbrand van Burgsteden.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Die funktie van hoofdinspekteur wijzigt steeds; toe t nog t oude stamboek was waren er op een gegeven moment drie alderkamp,stapel en de boer toen kwam even tussenpaus jacob chardon, die na enkele jaren naar de hertenfokkerij in nieuw zeeland werd afgevoerd, toen kwam arie hamoen en dan nu van burgsteden,die na uitstapjes naar alta en qlip nu weer terug is bij cr delta een invulling kan gaan geven aan de nieuwe funktie ;hamoen zal zich niet vervelen die is zeer aktief bij t kwpn................
jan is hobbyboer
Ik hoop dat het Gerbrand lukt het stamboek weer een waardige plaats te geven binnen de Nederlandse veeverbetering. Onder Arie Hamoen is er niet veel meer van over dan een volgzaam commercieel aanhangsel van de CRV (genomics) gekte..
noordhollander
Jan al eerder zei ik ze zijn volledig het spoor kwijt in arnhem dat gaat van burgstede alleen niet lukken.....................
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
t gaat van burgstede alleen niet lukken

Mijn steun heeft ie, Gerbrand is een goede slimme vent, die goed kan manouvreren in politiek moeilijke situaties zonder iedereen tegen de schenen te schoppen die het niet met hem eens is. In de gepolariseerde verhoudingen tussen Alta en CRV bleef hij toch altijd de dialoog zoeken. Kun je van z'n voorganger niet zeggen. Dat was toch meer de Trump van CRV, veel gekonkel, nix bereiken.
noordhollander
Ik denk dat hamoen t bij de inspektie hield; zn voorgangers hadden geen ki immers Chardon probeerde al er een club van te maken met als wapen Skalsumer Sunnyboy,maar werd weggedegradeerd toen kwam Hamoen en andere profeten probeerden daar t orgel te trappen...........dan is er nog AAA waar ze ook mee heulen en zou t stamboek voor registratie en vastlegging van gegevens niet beter zelfstandig kunnen zijn???
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
niet beter zelfstandig kunnen zijn

Wat is zelfstandig? De incrowd club van KI bestuurders is heel erg klein in NL. De club die stamboek van CRV weg wil hebben heeft vooral commercieel eigenbelang hoog in het vaandel. Ik zeg niet dat huidige situatie ideaal is, maar CRV is nog steeds veruit de grootste club in dit land, ook financieel, en zal dus altijd een stevige vinger in de pap houden. Denken dat onafhankelijkheid bestaat is naïef.
noordhollander
T is jammer dat andere partijen niet meer in de melk te brokkelen hebben
t wordt zo een kliek met van noort aan t hoofd......................
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
dat andere partijen niet meer in de melk te brokkelen hebben

Hoho, we leven in een vrij land en blijkbaar zijn veruit de meeste boeren heel tevreden met het CRV beleid, ze zijn nog steeds veruit de grootste aanbieder van rundersperma en managementinformatie in Nederland, terwijl er aanbieders genoeg zijn. Ik vind het ook een rare monopolistische club maar de meerderheid denkt daar anders over.

En de roepende tegenpartij is vooral goed in het roepen, wanneer er serieus geinvesteerd moet worden in het optuigen van een eigen stamboek geven ze ook allemaal niet thuis. Deze club heeft behalve een gezamenlijke vijand (CRV) ook niet zo heel veel wat hen onderling bindt, ze vissen allemaal in de steeds kleiner wordende vijver van melkveehouders om hun handeltje te slijten, en kunnen vaak elkaars licht ook niet in de ogen zien, concurreren mekaar dood in een markt met veel teveel aanbieders.

Dus als er verandering komt bij het stamboek zal deze van binnenuit moeten komen. Met refo Arie (what's in a name) was dit kansloos, met een verbindend type als Gerbrand acht ik deze kans veel groter. Ik denk zelfs dat wanneer het hem niet lukt, het niemand gaat lukken, zoveel goede en slimme mensen zijn er niet meer werkzaam in de landbouw. Sector is er erg goed in goede mensen weg te jagen door hun nogal verkokerde management structuren.
zoiseraltijdwat
@jan is hobbyboer waarom moet dat reformatorische erbij staan? Heeft er volgens mij niets mee te maken en voegt niks toe . Je mag best fel reageren maar laat elkaar een beetje in zijn waarde
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @zoiseraltijdwat:
Heeft er volgens mij niets mee te maken en voegt niks toe .

Dat heeft er wel mee te maken, het orthodox christelijke smaldeel van de Nederlandse bevolking is zwaar oververtegenwoordigd in het landbouw beleid. Dit smaldeel kenmerkt zich nogal door behoudend gedrag en het toeschuiven van baantjes aan mensen uit eigen club. De levensovertuiging van Arie heeft er dus mede voor gezorgd dat hij zo'n puinhoop heeft achter gelaten. Niets gebeurd maar zo in bestuurlijke kringen.
noordhollander
@jan is hobbyboer ik zie t verband niet tussen levensovertuiging en puinhoop jan
de puinhoop wel uiteraard daar gaan veel domkoppen naar kijken komend weekend in zwolle de ver van mn bedshow met de mastersale jan de vries proficiat met die overwinning..........................
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
levensovertuiging en puinhoop

Arie voldoet prima aan alle vooroordelen die er over refo's bestaan. D'r zijn hier nogal wat refo's op het prikkebord, die lezen dat allemaal niet zo graag, en zijn dan elke keer boos. Kill the messenger.
Jouw vriend Dirk Terlouw was ook zo eentje, zondags hele dag in de kerk, rest van de week was ie wat minder principieel.
noordhollander
@jan is hobbyboer over arbeidszaam leven gesproken naast t kopen in zn eentje van sunnyboy destijds heeft dirk terlouw zeer hard gewerkt, was inderdaad erg kerkelijk
maar in zn schaduw kon verder niemand staan...............
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
zn schaduw kon verder niemand staan

Dat tolereerde hij ook niet, zeer dominante man met zeer dubieuze reputatie (als je niet tot z'n vriendenkring behoort).
noordhollander
@jan is hobbyboer we dwalen wel erg ver af van hamoen en van burgstede
jan wat mij betreft hoeft dat niet zo laten we ons beperken tot t heden wellicht nog een beetje nrm etc................................
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
wellicht nog een beetje nrm etc

Daar zul je toch echt zonder mij je biertjes moeten drinken. Geloof niet dat ik daar m'n tijd in ga stoppen. Had nog even gedacht dat het te combineren was met een afspraak bij mijn klant in Zwolle, maar die is ziek dus dat gaat niet door. Helemaal daar naartoe rijden voor paar koeien gaat me wat te ver. Het blijft dit jaar weer bij de fokveedag in Eibergen.
noordhollander
@jan is hobbyboer dat bedoelde ik niet jan enfin i wait and see...............
noordhollander
Inderdaad jan dat hebben oa samen,kampen,altapon en anderen zelf verknoeid
het is nu vechten tegen de bierkaai, samen en kampen komen nog met groepjes op de nrm komend weekend een ander deel heeft zich laten verjagen en kunnen niet meer adverteren in veeteelt met als hoofdredacteur vd knaap diens woorden spreken zo is er altijd wat wellicht aan; ook dat wordt een De Su magazine zonder Jan Advokaat e.a......................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stamboek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN