KalfVolgSysteem vanaf 1 juli verplicht (update)

Partijen in de veehouderijketen hebben het KVS opgezet, waarmee het kalf vanaf de eerste melding in het IR-systeem tot de eindbestemming van het dier gevolgd kan worden. Het is een database waarin alle schakels in de keten informatie over elk kalf met elkaar kunnen delen.

Deel dit topic

Reacties

Groen1
Veerijder scant met apparaat langs oornummer, tijd van scanen (kalf opladen in vrachtauto) met oormerknummer compleet met gegevens van eigenaar, geboortedatum, geslacht en ras van kalf komt in beeld.
cjw73
21 - 6 werkt het systeem nog niet eens en het is 1 -7 verplicht....
Gaat vast weer een zooitje worden.
woudman
@cjw73 Werkt hier al weken.
gegevens worden gekoppeld aan i en r en dat werkt (bijna) altijd
cjw73
@woudman staat duidelijk in het verhaal systeem is niet te raadplegen want er wordt nog steeds aan gewerkt.
Groen1
@cjw73 Vandaag het systeem mogen aanschouwen, het werkt.
arjankok
@cjw73 mijn veehandelaar heeft al lang een app. waarmee hij aan de hand van het oornummer meteen alle gegevens kan opvragen ! dus zo moeilijk zal het niet zijn !
cjw73
@arjankok geen idee wat hij heeft. zeg alleen welke weg mag en dan komt hij wel langs.
Nick83
Kalverhandelaar hier vertelde dat het hem 7.000 euro ging kosten om het aan te schaffen. Hij heeft het nu nog niet...
+1
buorman
@Nick83
Krijgt hij er zeker een nieuwe trailer bij als welkomst cadeau "😀
bella
Ik heb me er nog niet in verdiept maar moet je als veehouder daar ook nog weer wat extra dingen voor doen of gaat alles automatisch?
+1
de hoef
@bella 25 euro per kalf eraf
+1
cjw73
@de hoef ja daar begint van3 vast binnenkort wel over te janken.
+2
Groen1
@cjw73 Door wie is het KVS opgezet ...
Groen1
Artikel gelezen, ze hebben dit gebeuren verpakt onder de naam plan Vitaal, Gezond en Duurzaam Kalf. De "werkelijke" reden van de invoering van KVS is een erkenningssysteem voor collecterende kalverhandelaren en nieuwe voorschriften voor verzamelcentra. Doordat de kalverhandelaar langs het oormerkt scant, kan hij aflezen wie de eigenaar is, om wat voor soort ras het gaat, om welk geslacht het gaat, hoeveel dagen oud dit kalf is (kalf wat wordt gescand moet overeenkomen met het I&R registratiesysteem), en hoe laat deze op de vrachtwagen is geladen. De kalverhandelaar moet de kalveren die hij heeft opgeladen binnen 8 uur op de eindbestemming hebben gebracht.
cs-agrar
Quote Reactie van @Groen1:
De "werkelijke" reden van de invoering van KVS

Is gewoon dat v3 straks rechtstreeks bij jou op bedrijf koopt als blijkt dat de betere bij jou vandaan komen en heeft hij de tussenhandel(aar) niet meer nodig. Het is dus eigenlijk een zelf bedachte regel van de sector, en dan vooral dan een grote speler daar binnen, alleen hebben ze ff vergeten dit ook met de aanbieders te communiceren. Bij een hapering in registratie krijgt namelijk niet alleen de handelaar een boete, maar ook de aanbieder (lees boer)
Pluto
Er is in het verleden al vaker iets in dit soort richtingen opgezet echter het struikelde altijd op de vraag waarom de kalverhouder die niet onder contract staat geen toegang heeft tot het systeem ??. Ook dit systeem van KVS moet nog een oplossing vinden voor het op de wet van de privacy weigeren van deze kalverhouders tot de info. Tot op heden zijn de verschillende partyen nog niet verder dan ,,,, we zijn er mee bezig,,,.
+1
spotmelker
Wordt dit systeem ook gebruikt bij importkalveren? 😁
kaas
Volgens mij hebben ze de neuzen nog niet allemaal de zelfde kant op dus het is volgens mij afwachten dat ze 1-7 halen .maar door wie word dit opgedrongen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalf en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN