Hoogdrachtige koeien in Nederlandse slachthuizen: heel ‘normaal’

Na de horrorbeelden uit het slachthuis in Tielt haastte Nederland zich om te zeggen dat dit in ons land niet gebeurt, want bij ons is er toezicht en wordt elk dier levend gekeurd. Dat zegt helemaal niets, want in België gelden de zelfde regels als in Nederland.

k

In Nederland worden hoogdrachtige koeien zonder pardon geslacht en nee, dat is niet verboden. Er geldt alleen een vervoersverbod voor hoogdrachtige koeien. Deze kalfjes sterven dus, ze stikken nadat ze uit het lichaam van hun vermoorde moeder zijn gehaald. Dit sterfproces kan wel 20 minuten duren. Drachtige koeien slachten is in ‘diervriendelijk’ Nederland zo ‘gewoon’ dat er zelfs richtlijnen zijn om het lijden van kalfjes zo veel mogelijk te beperken.

In 2016 zijn er in Nederland ongeveer 510.000 koeien geslacht. Naar schattig is 75% van de koeien in een slachthuis drachtig. Dat houdt in dat naar alle waarschijnlijkheid vorig jaar zeker 310.000 kalfjes op afschuwelijke manier zijn gestorven, nog voordat zij geboren hadden moeten worden.

Drachtige koeien zijn zwaarder dan niet-drachtige koeien en leveren daarom meer geld op voor de veeboer. De boetes die ze eventueel zouden kunnen krijgen vanwege het vervoeren van hoogdrachige koeien weegt daar niet tegen op, met name omdat er zeer weinig boetes worden gegeven.

In 2014 bijvoorbeeld, zijn er door de NVWA 267 overtredingen geconstateerd. Hiervan kwamen er 258 weg met een schriftelijke waarschuwing. Er zijn van die 267 overtredingen maar 8 rapporten geschreven en hiervan werd maar in 5 gevallen een boete gegeven. In alle gevallen had de overtreding betrekking op het onjuist vervoeren van koeien.

Info van Animals Today


Het volgende slecht nieuws item voor de melkveehouderij.
Dit wil ik niet uitleggen aan burgers.:-(

Originele beschrijving

Na de horrorbeelden uit het slachthuis in Tielt haastte Nederland zich om te zeggen dat dit in ons land niet gebeurt, want bij ons is er toezicht en wordt elk dier levend gekeurd. Dat zegt helemaal…
 Hoogdrachtige koeien in Nederlandse slachthuizen: heel ‘normaal’ (vatdblog.wordpress.com)

Na de horrorbeelden uit het slachthuis in Tielt haastte Nederland zich om te zeggen dat dit in ons land niet gebeurt, want bij ons is er toezicht en wordt elk dier levend gekeurd. Dat zegt helemaal…

DeBoerin

Laatste  |  

Reacties

+5
m uut m
Hoofd reden afvoer van Nederlandse koeien is vruchtbaarheid volgens mij was dat iets van 60% .
Dan lijkt het mij sterk dat tweederde van de koeien drachtig is.
cjw73
@m uut m was ook mijn idee.
De meeste die hier weg gaan, is ook om vruchtbaarheids problemen.
Porky
@m uut m Een koe mag hier in Nederland tot 8 maanden dracht geslacht worden.
+5
spotmelker
Hier gaan ze zoveel mogelijk 'bewust gust' naar de slacht en drachtige uitvallers heeft iedereen maar voor extra gewicht is een belachelijke leugen in het verhaal.
m uut m
@spotmelker
Vroeger deden de vetweiders dat wel.
Een drachtige koe maakt hormonen aan waar ze beter van groeit.
Vetweidery is nu bijna verdwenen.
+2
Wilbert
@m uut m bron? Volgens mij is het gelul van jou...
Heb zelf wat artikelen bekeken, drachtige koeien zijn zwaarder, maar het karkasgewicht is hetzelfde. Dus maakt voor de slachtprijs niet uit. Sterker nog, in het laatste deel van de dracht valt de koe af ten koste van het kalf.
Greetje
@Wilbert Dit werd ons in Oenkerk wel degelijk geleerd, een drachtige koe groeit beter was daar het motto, ik hoor het instructeur nog zo zeggen.
Ik heb dit onthouden omdat toen ook al juist vruchtbaarheid de belangrijkste afvoerreden was en ik het toen dus al gel*l vond.

Daar ook een nog een discussie over gevoerd met de dierenarts waar we les van kregen, kende (we spreken 1990) al de verhalen van kalveren die levend uit de koeien werden gesneden.

Dus allemaal niks nieuws, ongelofelijk dat dit nog steeds mag.
+2
arie.j
@Greetje
Onzin Greetje.
ik ben lang genoeg boer geweest om te weten hoe het werkt
Drachtig maken kost geld, bovendien gaat die koe minder melk geven.
En in een tijd dat er geen quotum meer is kost dat veel meer dan een enkele vermeende kilo vlees extra.
Laat iedere boer voor zich maar eens nagaan hoeveel van zijn uitstootkoeien drachtig kon zijn.
Als dat bij een induviduele 75% is dan is dat uitzonderlijk.
En gemiddeld rangschik ik het onder dwaasheid.
Krijg iede jaar weidekoeien , dus de uitstoot van anderen, die zijn gewoon gust, en gaan na een enkele maand naar de slacht. Maar 1 keer een vergissing meegemaakt
Porky
@Greetje Naar de letter vd wet mag het ,tot 8 maanden dracht, dus moeten ze even naar de wetgever, meen dat het in duitsland tot 6 maanden dracht mag.
m uut m
@Wilbert
Weidekoeien gingen in mei in het land met een stier.
De koeien groeien harder en er is minder onrust van tochtige koeien met kans op blessures.
De meeste koeien zijn binnen 4 maand geslacht.
Er zijn hier een aantal weiders die dat nog steeds doen.
arie.j
Quote Reactie van @m uut m:
Weidekoeien gingen in mei in het land met een stier.De koeien groeien harder en er is minder onrust van tochtige koeien met kans op blessures.De meeste koeien zijn binnen 4 maand geslacht.Er zijn hier een aantal weiders die dat nog steeds doen.

Bijzonder volk bij jullie, hier onbekend maar zal dan wel waar zijn, in ieder geval zijn ze niet hoogdrachtig.
Maar verder laat van oudsher, op misschien een uitzondering na, boeren vare koeien gust.
In de buurt van Schiedam had je vroeger een speciaal soort boeren dat zich op dit vee toelegde
D zgn. spoeling boeren
middendelflandsite.nl/natuur-en-cultuurhistorie/…
+1
de hoef
Quote Reactie van @m uut m:
er is minder onrust van tochtige koeie

daar zit het verschil
+1
m uut m
@de hoef
Gaat dubbelop en rustig en natuurlijke groeihormonen
Porky
@Wilbert dat is GEEN gelul, een drachtige koe is rustiger,loopt niet elke 3 weken " tochtig ,te repen" dat wil niet zeggen dat een "vetweider" een koe in t land gooit die 4a5 maanden drachtig is,maar 1a2 maanden drachtig vind ie niet erg.
voortman
@Wilbert m heeft wel gelijk dat vetweiders dit vroeger deden. drachtige koeien groeien harder, volgens mij omdat ze rustiger zijn doordat ze niet elke 3 weken weer tochtigheid opbouwen met alle daarbij behorende onrust (stappenteller is hier op gebaseerd). maar altijd slachten in de 1e helft van de dracht.
+1
Wilbert
Zou dit niet tussen de 'oren' kunnen zitten? Dragende koeien zijn doorgaans gezonder dan koeien die niet dragend willen worden...
We laten hier de koeien bewust gust, de koeien die dan netjes iedere 3 weken tochtig worden, zijn ook de koeien die harder groeien tov de koeien die geen tocht laten zien.
+1
Deutzrijder
Weer een nieuwsbericht dat probeert de veehouderij in kwaad dachtbericht probeert te brengen.
Het houd niet op.
bella
Een gigantisch lulverhaal en als je een beetje verstand hebt kun je nagaan dat nooit 75% v/d dieren drachtig was.
+1
janv
Bestaat gewoon niet,hetse tegen veehouderij dus.
+2
paul1
Wat een onzinverhaal, hier klopt werkelijk niets van. Hoe verzinnen ze het
+1
storm
Wederom een hetze van de veganisten. Het zal best eens voorkomen maar verstandige boeren doen het echt niet.
Als dit de volgende hetze wordt tegen de melkveehouder dan lijkt het mij verstandig dat we de Boerinnen maar weer in actie zetten!
+3
Beemsterboer
Als ze dieren leed wil afschaven moeten ze het ritueel slachten verbieden. Die beesten stikken in hun eigen bloed en dat duurt zeker ook meer dan een minuut voordat ze dood zijn.
Groen1
@Beemsterboer Van Dam heeft onlangs een akkoord bereikt over het convenant onbedwelmd rituele slacht. Het convenant is gesloten met Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, Contactorgaan Moslims en Overheid en de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven en heeft als doel het dierenwelzijn bij de rituele slacht te verbeteren. Uitgangspunt van het convenant is dat dieren die binnen 40 seconden na de halssnede niet bewusteloos zijn, alsnog worden verdoofd. Van Dam is met de convenantspartners overeen gekomen dat het bewustzijn op basis van een dreigreflex en een pijnprikkel (cornea- en geïnduceerde ooglidreflex) wordt vastgesteld door een religieus opgeleide voorsnijder.

Nou PVDD en al die activisten clubjes.
Porky
@Beemsterboer kan niet ,dan kom je aan de "cultuur van onze moslim broeders " dat onze cultuur en tradities naar de klote gaan is niet erg, maar zo steekt het in mekaar, een lid v partij denk nam het zelfs premier Rutte kwalijk dat ie de moslims geen PRETTIGE RAMADAN had gewenst, maar ondertussen wel proberen onze kerst af te schaffen, jaaa we gaan een leuke toekomst te gemoet
+3
jan is hobbyboer
Schandalig verhaal, maar oorlog op de intensieve melkveehouderij is blijkbaar geopend, varkens- en kippenboeren kunnen je precies vertellen waar dit zal eindigen. De tegenstander heeft een machtig wapen, de pers die houdt van dit soort verhalen, en door met de rug naar de samenleving maar te intensiveren krijg je vanzelf dit soort gedonder.
+3
familie pelle
@jan is hobbyboer waarom moet je nu weer je stokpaardje van stal halen en de intensieve tegen de extensieve melkveehouders opzetten? Volgens mij heb je een kras op je plaat.😂
PIONIER
@familie pelle Das algemeen bekend.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @familie pelle:
waarom moet je nu weer je stokpaardje van stal halen en de intensieve tegen de extensieve melkveehouders opzetten

Dit gezeik komt toch allemaal door de industrialisering van de melkveehouderij. Ondanks dat er bij mij ook reden genoeg is om onredelijk te gaan klagen (grupstal, koeien buiten in regen en wind) hoor je ze daar nooit over. Ot en Sien heeft gewoon veel meer krediet bij de dierenfundamentalisten dan industriële (melk)veehouderij, of je nu wilt of niet.
+6
familie pelle
@jan is hobbyboer
Inderdaad ja, van deze mensen verwacht ik niet veel wijsheid. Maar als je als boeren zelf mee gaat doen in het generaliseren en het verdraaien van de feiten verlaag je je tot hetzelfde niveau.
+3
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @familie pelle:
Maar als je als boeren zelf mee gaat doen in het generaliseren en het verdraaien van de feiten

Dat moet je eerst even tegen onze bestuurders zeggen. Maar ik heb er ook geen zin in om alle shit die over ons heen komt als gevolg van de steeds verdere ver-varkensering van de melkveehouderij maar als een onverwacht iets te zien. Onredelijk is het zeker, het is een compleet kul verhaal, maar dat heb ik hierboven ook al aangegeven, onverwacht is het zeker niet. Deze mensen willen gewoon dit type bedrijf niet in Nederland en halen alles uit de kast, met hulp van pers, politiek en weet ik wat, om hun gelijk te halen. Dit gaat echt niet stoppen omdat LTO of RFC zegt dat we zo goed bezig zijn. Die varkensboeren hadden ook zicht-stallen waar je kon zien hoe goed die varkens het wel niet hadden en hoe schoon ze waren. Technische onzin, de burger zag alleen maar heel veel varkens in een betonnen hok zonder licht terwijl ze vonden dat varkens door de modder moesten wroeten, hoe onrealistisch ook bij de huidige prijsvorming van varkensvlees. Dat is de beeldvorming waarmee industriële dierhouderij te maken heeft en ik heb niet de illusie dat dat de komende jaren minder wordt, zowel de dier-extremisten worden steeds extremer en de industrialisering van de melkveehouderij gaat ook steeds sneller. Zelfs Sjakie gaat voor de bijl.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Zelfs Sjakie gaat voor de bijl.

Als we moeten bewegen om te overleven, dan zal dat zo zijn. Ik maak me net als jij weinig illusies: binnen 15 jaar is de totale landbouw in Nederland verplicht biologisch. Jij lost het bijbehorende grupstalverbod op door te stoppen met melken, ik ga schuiven om netjes binnen de lijntjes te blijven. Moeilijker is het ook niet, er blijft wel genoeg over om te klagen op prikkebord.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
er blijft wel genoeg over om te klagen op prikkebord

Gelukkig wel. Ik schuif tot nu toe ook nog steeds trouwens, heb KLW ingevuld en me aangemeld voor IBR en BVD tankmelkonderzoek 😄.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Ik maak me net als jij weinig illusies: binnen 15 jaar is de totale landbouw in Nederland verplicht biologisch.

Alleen heet het dan niet meer biologisch maar is gewoon gangbaar (zonder plus in de prijs)


m uut m
@Grasbaal
Dat zou dom zijn heel Nederland biologisch en het dan niet benoemen.
Zo onderscheid je juist van de bulk uit Amerika en Oost Europa.
+1
familie pelle
@jan is hobbyboer
Een heel relaas, maar feitelijke onzin. In 1 ding heb je gelijk denk ik, dat normen en eisen steeds strenger worden. Maar in je generaliserende verhaal doe je steeds alsof op grote bedrijven de meeste misstanden voorkomen. Ook in dit voorbeeld van dragende koeien die geslacht worden leg je de link naar grote bedrijven. Grote kolder natuurlijk. Ja, we zullen moeten meebewegen met maatschappelijke wensen maar niet meegaan (zoals jij doet) met onzinverhalen van geitenwollensokkenclubjes die tegen ALLE vormen van dierhouderij zijn.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @familie pelle:
doe je steeds alsof op grote bedrijven de meeste misstanden voorkomen

Even lezen aub. Ik zeg dat het een kul verhaal is, maar dat de dierfundamentalisten proberen de grote intensieve bedrijven te nagelen. En daarvoor halen ze alles uit de kast. Dat ik zelf vind dat grote intensieve bedrijven een ramp voor het imago van onze sector zijn staat hier volledig buiten. Imago en werkelijkheid zijn ook 2 verschillende dingen.
+2
Wilbert
@jan is hobbyboer Valt mee Jan. Mensen hebben tegenwoordig tijd en geld over, dus gaan we ons druk maken over de ander, de natuur, etc (piramide van maslow, hoogste trap). Dierenwelzijn valt daar ook onder. Denk niet dat bedrijfsgrootte of intensiteit daar een rol in speelt. Zolang het maar begrijpelijk is en ieder dier netjes verzorgd wordt is bedrijfsgrootte geen issue.
familie pelle
@jan is hobbyboer
Die laatste zin is een understatement. En met dat imago moeten we veel proactiever mee aan de gang. Kijkend naar fc lijkt het meer op angshazenpolitiek.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @familie pelle:
met dat imago moeten we veel proactiever mee aan de gang. Kijkend naar fc lijkt het meer op angshazenpolitiek.

Dilemma voor RFC is dat zij best veel meer wil doen aan imago, maar dan van een deel van de leden enorm veel weerstand krijgt, omdat revenuen niet uit de markt zouden komen, RFC zich alleen met melkverwerking en -verwaarding zou moeten bemoeien en imago niets van doen heeft met melkkwaliteit. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Dilemma voor RFC is dat zij best veel meer wil doen aan imago, maar dan van een deel van de leden enorm veel weerstand krijgt, omdat revenuen niet uit de markt zouden komen, RFC zich alleen met melkverwerking en -verwaarding zou moeten bemoeien en imago niets van doen heeft met melkkwaliteit. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

Melkkwaliteit is meer dan alleen de technische kwaliteit, dat is ook de reden dat biologisch opgang maakt, de "psychische "kwaliteit is tegenwoordig net zo belangrijk. Of we er blij mee zijn of niet, dat is de realiteit.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Melkkwaliteit is meer dan alleen de technische kwaliteit

Volgens mij zijn we het allemaal eens als prikkers, alleen handelen we er niet naar. Dus voorlopig blijven onze tegenstanders nog munitie genoeg houden.
familie pelle
@Jack Rijlaarsdam
Rfc is heel vaak het eerste aanspreekpunt als de melkveehouderij onder vuur ligt. Dus dat ze aan het imago moeten werken is onontkoombaar. Op dit moment is het helaas zo dat rfc bijna altijd in de verdediging schiet. Bovendien zijn ze het afgelopen jaar zeer amateuristisch en bovenal onnauwkeurig omgesprongen met gevoelige onderwerpen. Bij de discussie over kalversterfte bijvoorbeeld namen ze klakkeloos de verkeerd berekende cijfers over. Lto corrigeerde dat een paar dagen later wel maar toen was het kwaad al geschied. Er is veel meer munitie voor ons als landbouw maar we schieten met losse flodders.
zeppmann
Zet bovenstaande reacties op de sites van de activisten clubjes, dat zet de argeloze burger aan het denken of het allemaal wel geloofwaardig is .
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @zeppmann:
of het allemaal wel geloofwaardig is

De foto spreekt voor zich, toch?
zeppmann1
@Jack Rijlaarsdam Als ik naar de foto kijk kan ik me niet voorstellen dat slachthuizen op deze manier de ongeboren kalveren verzamelen en kan me ook niet voorstellen dat het een Nederlands slachthuis is.
Wilbert
@zeppmann1 is algemeen bekend dat foto's ter illustratie zijn en niet het nieuwsfeit bewijzen.

Al uit 2013:
[url]https://www.twitter.com/wenhiggins/status/308230449858215936[/url]
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @zeppmann1:
kan me ook niet voorstellen dat het een Nederlands slachthuis is.

Daar heb je een punt, ik eigenlijk ook niet. Zo zie je maar: ik trap er in, dus wat kun je dan verwachten van de gemiddelde burger.
+1
Porky
Even een reactie aan animals today, als je als vetweider een koe voor de weiderei op de markt in Leeuwarden wil kopen moet je je aanmelden als "vetweider" dan sta je als zodanig geregistreerd, daarin verplicht je jezelf ALLEEN koeien te houden voor het vlees, Je mag GEEN ander vee als koeien in je land hebben, ( zelfs geen schaap) .Nu komt het ; als Eén van de koeien drachtig is,en bij die vetweider kalft, en er komt een gezond kalf ter wereld ,dan is die vetweider VERPLICHT dat kalf te eutenaseren, gewoon DOOD te laten spuiten dus, Waarom hoor ik al die zgn "dierenvrienden" hier niet over? Welke IDIOOT heeft dit verzonnen? Een gezond kalf dood maken, want aanmelden gaat niet,dat gaat die vetweider niet lukken, Maar daar hoor je wakker dier, PVDD , Animals today , en weet ik hoe ze heten niet over, het is een GROTE SCHANDE
+2
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
Even een reactie aan animals today, als je als vetweider een koe voor de weiderei op de markt in Leeuwarden wil kopen moet je je aanmelden als "vetweider" dan sta je als zodanig geregistreerd, daarin verplicht je jezelf ALLEEN koeien te houden voor het vlees, Je mag GEEN ander vee als koeien in je land hebben, ( zelfs geen schaap) .Nu komt het ; als Eén van de koeien drachtig is,en bij die vetweider kalft, en er komt een gezond kalf ter wereld ,dan is die vetweider VERPLICHT dat kalf te eutenaseren, gewoon DOOD te laten spuiten dus, Waarom hoor ik al die zgn "dierenvrienden" hier niet over? Welke IDIOOT heeft dit verzonnen? Een gezond kalf dood maken, want aanmelden gaat niet,dat gaat die vetweider niet lukken, Maar daar hoor je wakker dier, PVDD , Animals today , en weet ik hoe ze heten niet over, het is een GROTE SCHAND

Wat je nou allemaal verzint weet ik niet.
Ik hou al een aantal jaren weiders, die worden gewoon via Marco de Keizer gebracht (is één van grootste handelaars) en er is werkelijk geen enkel voorschrift of regel dat ik als verweider moet geregistreerd staan, ook niet dat ik geen ander vee mag houden en nog minder dat een gezond kalf niet voor het leven verkocht mag worden
Weet werkelijk niet hoe je het allemaal bij elkaar krijgt.
Vorig jaar bleek er voor het eerst één koe drachtig die voor gust verkocht was, zowel koe als kalf zijn normaal voor het leven via de handelaar verkocht.
Overigens wens ik geen weiders die kortdrachtig zijn, heb ik het ook helemaal niet met Marco over, dat is normaal.
Porky
@arie.j Even GOED lezen, ik zeg dat als je in LEEUWARDEN koeien voor het leven ,weijers dus . ,koopt ,dat je DAN geregistreerd moet staan, ff goed lezen, dus niet zo hoog van de toren blazen dat ik iets uit loop te kramen . Het is zelfs zo dat als je je daar laat registreren het je 2000 euro kost, je begrijpt dan ook dat er zeer weinig geregistreerde zijn, als je "Gewoon " je weiers via de handel of collega's koopt is dr niks aan de hand, ik heb het specifiek over LEEUWARDEN, vraag het maar na aan marco
Wilbert
@Porky schreeuwen kun je beter dan nadenken. Is het nog niet bij je opgekomen om de verantwoordelijke in Leeuwarden hier op te attenderen? Lijkt mij een regel van hun uit die in strijd is met de Nederlandse wet, dus daar hoef je je niets van aan te trekken.
+1
Porky
@Wilbert Hee slimpie,dit komt niet van de veemarkt autoriteiten,of veemarkt bestuur, maar word opgelegd op advies van de AID en zn companen, dit ivm eventuele dierziekten insleep, vandaar dat je zelfs nog geen geit tussen je weiers mag jagen. Dacht je dat de veemarkt blij is met zo,n belemmerende regel?
+1
arie.j
@Porky Misschien kun je ergens die regel aanwijzen?Dat lijkt me beter dan een grote mond open trekken.
Zoiets moet gepubliceert zijn.
+1
Porky
@arie.j Waarom een grote mond ? Het is gewoon zo, of je het nou gelooft of niet, heb je het advies gegeven om dit na te vragen aan Marco ( de keizer) Mocht hij hier geen kennis van hebben,dan raad ik hem /jou aan om te informeren bij veehandel v Brenk ( bekend bij de keizer )uit de groenekan die kan hem dat haarfijn uitleggen ,en m vertellen dat het zo is.
+1
arie.j
@Porky
Jij wist die regels van die veemarkt toch, en stelde daarover een vraag aan animals today ?.
Dan zul je ze toch eerst de genoemde voorschriften moeten kunne nlaten lezen. Of een nieuwsitem erover aangeven. Anders halen ze alleen hun schouders op.
Wanneer jij echter naar geen enkel bericht kunt verwijzen wil ik Marco bij gelegenheid wel eens vragen, maar dat kan wel even duren.
+1
Porky
@arie.j Dacht jij dat die organisaties die regels van de veemarkt niet kennen? De vraag die IK stelde was : waarom zij niet tegen het verplicht euthanaseren van het kalf zijn wat uit een vetweier geboren word? (Die gewoon gezond is )Maar waarom ze nu wel die domme berichten de wereld in slingeren dat 75% van de slachtkoeien drachtig is, Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten blèren, dr zijn zat vrouwen die zich laten aborteren,dat vinden ze schijnbaar niet interessant genoeg,want daar hoor je ze niet over,maar de kans een boer een loer te draaien laten ze niet lopen
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
Dacht jij dat die organisaties die regels van de veemarkt niet kennen? De vraag die IK stelde was : waarom zij niet tegen het verplicht euthanaseren van het kalf zijn wat uit een vetweier geboren word? (Die gewoon gezond is )Maar waarom ze nu wel die domme berichten de wereld in slingeren dat 75% van de slachtkoeien drachtig is, Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten blèren, dr zijn zat vrouwen die zich laten aborteren,dat vinden ze schijnbaar niet interessant genoeg,want daar hoor je ze niet over,maar de kans een boer een loer te draaien laten ze niet lopen

Wat een gezwam, er wordt dus al jaren geen gebruiksvee, dus ook geen weidekoeien op die markt aangevoerd en verhandeld. Net zoals in Bunnik waar vroeger de veilingen waren enz.
Totaal dus buiten de orde in dit verhaal Er wordt niets geëuthanaseerd en met regels voor aanvoer op veemarkten heeft diie club niets te maken.
buorman
@arie.j
Weet je dat wel zeker arie?
Vorig jaar noteerden ze nog gebruiksvee; veemarkt.nu/leeuwarden/runderen/…
Porky
@buorman alles wat op een veemarkt word aangevoerd ( Leeuwarden en bunnik) MOET voor de dood.
+1
Wilbert
@Porky Dat is ook geen houdbare zaak in de toekomst. Koe op veewagen, naar de markt, eruit, vreemde omgeving, weer in de wagen en alsnog naar het slachthuis... Wat een gedoe en de stress zal de koe het vlees ook niet goed doen.
MARTIJN G
@Wilbert Gelukkig gaan onze kalveren nu ook rechtstreeks naar de kalverhouderij zonder tussenkomst van een verzamelplaats. Ik denk dat dit de toekomst is.
Porky
@Wilbert valt mee, want op de veemarkt word wel "de prijs " bepaald, want ze letten allemaal op de prijzen die daar gegeven worden, is goed voor de concurrentie,want zo wegsturen en afwachten wat je krijgt is het ook niet
Wilbert
@Porky en is het noodzakelijk dat de koe daarbij fysiek aanwezig is?
Porky
@Wilbert lijkt mij wel hè, jij wilde je vrouw toch ook eerst zien voor je ze aanschafte, of heb je er zo maar in je handen laten duwen? Denk het niet hè, maar zonder gekheid, op een markt lopen mensen specifiek naar bepaalde koeien te kijken, de één wil worst, de ander dik bevleesde, net als vroeger op kalver markt, daar liepen mensen enkel v vaars kalveren, mensen voor lichte stiertjes om starters v te maken , allemaal weg, en je ziet het resultaat, vaars /stiertjes ,het brengt gn ruk op,de intergraties hebben de macht
Porky
@arie.j nee ,ze mogen dat wel doen maar moeten daar dan een "vergunning" voor hebben, maar dat kost duizenden € p jaar, en als je dan een weier koopt dan moet je die apart vervoeren,mag niet tussen de andere koeien staan ,en je mag maar op 1 plek lossen, ja ze maken alles kapot, het is absurd , en snap wel beetje dat als je hier geen weet van hebt het ongeloofwaardig klinkt,maar het is wel zo.
Porky
@arie.j Hoop dat je met de woorden van voortman begrijpt dat ik niets loop te verzinnen zoals je eerder suggereerden,maar dat het gewoon keiharde waarheid is, je ziet nu hoe krom het is in dit land, je kunt allerlei vee uit weet ik wat voor landen importeren ,waar TOTAAL geen controle is , maar een koe uit leeuwarden in Brabant in het land gooien is een ZWARE overtreding
+1
voortman
@arie.j helaas heeft Porky wel degelijk gelijk. Dit gedrocht komt mede uit de koker van LTO. Aanvoer vanaf één of andere lugubere markt in Roemenië mag zonder bijkomende voorwaarden (=EU), aanvoer vanaf Leeuwarden is zo goed als onmogelijk en inderdaad moeten dan de kalveren die uit die koeien geboren worden worden doodgespoten. Ik kom zelf op de markt in Bozen; varkens, paarden schapen en koeien, alles staat daar door elkaar. Vanaf deze markt komt maandelijks vee naar Nederland. Ik durf er alles op te zetten dat de veterinaire risico's van een koe uit Leeuwarden kleiner is dan die van een koe uit Bozen. Alleen onze "belangenbehartigers" willen er niet aan om voerkoeien vanaf Leeuwarden onder de zelfde voorwaarden aan te kunnen voeren als koeien uit het buitenland. wie met mij mee wil naar Bozen is van harte welkom.
Wilbert
@voortman Dat is dan niet zo best.. Mee eens dat dit beter geregeld moet worden.
Porky
@Wilbert Zo zie je maar Wilbert het hier zo krom als het maar kan.
Porky
@voortman bedankt voor je steun en support, misschien geloven ze me nu wel.
buorman
@arie.j

Krijg jij ze wss rechtstreeks van de mv houders of uit het buitenland
Farmer_
20 Minuten?, wat een onzin, heb weleens een hoogdrachtige dood om zien vallen, kalf beweegt nog even maar is dan snel dood
Pluto
Dat er op dit moment extreem veel drachtige koeien worden geslacht is niet nieuw, het ministerie en LTO zijn al maanden op de hoogte. Van Dam heeft de regels zelfs aangepast om dieren die ver in de dracht zijn toch te kunnen slachten dit om de fosfaat ruimingen toch door de kamer te kunnen loodsen. Blijkbaar zitten er in de kamer genoeg landbouw specialisten die de regels over drachtslacht goed keurden!!. Van die 75 % geloof ik geen reed, maar als je de Kamerleden tegen het licht houd die opscheppen over hun opleiding dan blijkt al snel dat ze de die wel gevolgd hebben maar niet afgemaakt en er van een diploma of iets dergelijks ook niks bestaat .
Detukkeroettwente
Dit is toch wat LTO /RABO /NZO RFC/ en de ja knikkers willen, er moeten toch zoveel koeien dood voor NIKS, om een niet bestaand probleem op te lossen, onbeschofter , onbeschaamder. schandaliger kan het niet.
+2
Detukkeroettwente
Dit is toch wat LTO /RABO /NZO RFC/ en de ja knikkers willen, er moeten toch zoveel koeien dood voor NIKS, om een niet bestaand probleem op te lossen, onbeschofter , onbeschaamder. schandaliger kan het niet.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , slecht , koeien , nederland en burgers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!