Nukaprijzen blijven stijgen

Aan de stijgende trend wat betreft de prijzen van nuchtere kalveren lijkt maar geen einde te komen. Zowel op de veemarkt in Leeuwarden als Purmerend noteren zwart- en roodbonte kalveren deze week weer 5 euro hoger en brachten Belgisch Blauwe stierkalveren 10 euro meer op.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Toch mooi die markten. Beetje beeld van de prijzen. Van drie komt het ons niet uit zichzelf vertellen.....
+1
MARTIJN G
Vorige week 810 euro voor twee stiertjes van een Belg. Samen 145 kg.
+1
Greidboer
@MARTIJN G Dan heb je ze goed gevoerd!
MARTIJN G
Zou minder aanbod van kalveren ook schelen?.
Rondhus
@MARTIJN G volgens de handelaar die mijn vee vermarkt in leeuwarden hebben de landen om ons heen eindelijk het licht gezien. Die landen zetten op dit moment zelf een boel kalveren op dus hier in nederland weinig aanbod van buitenlandse kalveren
Jaap40
@Rondhus goede zaak
Met plezier ga je een te licht kalf nog even goed voeren!
+1
buorman
Top zal wel zo'n beetje bereikt zijn, ook in 2017 valt kerst op 25/26 december
+1
Weidezicht
@buorman je zegt hiermee dat als je volgende week minder krijgt voor je nuka s je je daar nu al bij neerlegt. Het is toch geen schande om een beetje te strijden voor hogere prijzen. Of het nu om een kalf of een slachtkoe of om de melkprijs gaat. Het zijn allemaal dezelfde euro's.
Weidezicht
@Weidezicht na de kerst eten ze ook vlees
cjw73
@Weidezicht dat wel maar de bomen groeien ook niet aan de hemel toe!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , veemarkt , stierkalveren en leeuwarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0