Plaatsen van rasters voor beschermen weidevogels is effectief maar vraagt veel arbeid

Rasters om vossen te weren uit weidevogelgebieden lijken te werken. Aan het begin van het voorjaar werd in ten minste vier weidevogelreservaten in Fryslân een raster met stroomdraad geplaatst om de op broedsels beluste vossen te keren. In de Sweagermieden, de Heanmar, de Warkumerwaard en Skrins. Nu het broedseizoen er bijna op zit is de conclusie dat in geen van deze gebieden een vos kans heeft gezien de nesten te plunderen. In die zin is het experiment geslaagd. Over de vraag of dit middel structureel kan worden ingezet verschillen de meningen echter. Het plaatsen en onderhouden van het raster is erg arbeidsintensief.
 Plaatsen van rasters voor beschermen weidevogels is effectief maar vraagt veel arbeid (agriholland.nl)

Rasters om vossen te weren uit weidevogelgebieden lijken te werken. Aan het begin van het voorjaar werd in ten minste vier weidevogelreservaten in Fryslân een raster met stroomdraad geplaatst om de op broedsels beluste vossen te keren.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden voorjaar , weidevogels en fryslân geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!