Meerderheid NZO-leden tegen minimumeisen

Een plan van de NZO (dat vooral wordt gesteund door FrieslandCampina) om alle melkveehouders vanaf 1 januari 2018 te laten voldoen aan minimumeisen op gebied van duurzaamheid en milieu is voorlopig gesneuveld. Dit bevestigen verschillende NZO-leden. FC werkt intern aan verscherping van de eisen waar leden-melkveehouders zich moeten houden, om zo te kunnen blijven voldoen aan de doelen van de Duurzame Zuivelketen.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Dat is blijkbaar deze club: duurzamezuivelketen.nl/

Zag weer illustere namen bij de stuurgroep staan. In ieder geval gaan we er weer regeltjes bij krijgen, daar wordt elke boer blij van.
dewittemotor
@jan is hobbyboer Ik heb die link eens bekeken. Wat kost zoiets alleen al wel niet. Daar staan daar een partij namen op die site met allemaal functies, daar wordt je bang van. Allemaal van boerengeld afgeroomd
+6
robbies
Jottem, eerst 160.000 koeien de nek omdraaien om het vervolgens raar te vinden dat de gemiddelde leeftijd vd koeien omlaag gaat. Ben benieuwd wie binnen RFC de gashendel zover wil opendraaien. Joosten of Keurentjens? Me dunkt dat beiden momenteel hele andere prioriteiten hebben, in een jaar dat ze miljoenen in China dreigen te verliezen, de melk niet verwerkt kon worden en ze zich sterk gemaakt hebben voor 10% afvoer van de veestapel. Empathisch vermogen moet je in Amersfoort bij de ingang afleveren, lijkt het wel
+2
mlkvhoudr
Aanhaken of afhaken, dat zijn de smaakjes.....
dehoek
Ziee bint knetter gek, weer FC de lakens oet loat delen ,FC oet de nzo zetten mie dunkt
Steuntrekker
+2
Jan-T
Goed dat er NSO leden zijn die op de rem trappen, RFC wil schijnbaar oorlog met hun leden.
Ik ben van mening extra regels Oke maar dan wel betalen, elke extra regel 2 cent per kg op jaar basis er bij, Niet extra betalen is wieberen met de zooi aan extra regels, ik wil geld zien en niet over tien jaar nog op een k.. prijs van de jaren tachtig uit betaald krijgen.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Jan-T:
wil schijnbaar oorlog met hun leden

Droom verder, ik vind die KLW ook nix, je kunt heel eigenwijs doen maar als ze dreigen met melkweigering kun je jezelf veel trammelant op de hals halen of die kut regeltjes maar weer invullen. Meeste boeren zijn dol op regeltjes (zeker ledenraadsleden) dus er is wonderlijk genoeg geen enkel draagvlak voor minder regeltjes. Gisteren maar begonnen met tankmelkonderzoek voor IBR en BVD, geen enkel probleem hier op het moment, maar deze zinloze kostenverhoging van 25 euro per koe kan er ook wel weer bij.

Er is nog lang geen Wilders stemming onder de melkveehouders: WILLEN JULLIE MEER OF MINDER REGELTJES...........
Grasbaal
Beste @Groen1 ,

Ik heb het al vaker aan je gevraagd, dit is de laatste keer dat ik het weer vraag:

Het is hier niet toegestaan om complete Boerderij.nl artikels compleet te kopieren en te plakken. Graag alleen een intro en lees meer link. Alvast bedankt voor je medewerking.
ek
Als je de site van de duurzame zuivelketen goed leest zie je dat de afspraken al in 2011 gemaakt zijn. Niets nieuws dus. We zitten alleen nog niet helemaal op schema om de doelen te halen.....
paul1
Er wordt al zoveel van ons geeist

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nzo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN