Illustratie van: draaipiet

Oude mestsilo’s gaan de boer nu geld kosten

Bij de stalen silo's blijkt achteraf vaak: goedkoop, duurkoop:

Er moeten euro’s op tafel komen om oude mestsilo’s in de benen te houden. Veel boeren hebben te maken met keuringen, onderhoud en reparaties.

Bert Bouwknegt wijst op de gaatjes in de platen van de silowand. “Ik durfde de silo afgelopen winter niet meer vol te pompen”, zo zegt hij. Samen met keurmeester Berend-Jan Woltinge van PAS Mestopslagsystemen bekijkt de melkveehouder uit Havelte (Dr.) de onderhoudsstaat van zijn lege en schoongemaakte mestsilo. Het duurt niet lang voordat Woltinge zijn bevindingen uitspreekt. “Na wat onderhoud en reparatiewerk kan deze silo nog zeker vijf jaar mee.”

Deel dit topic

Reacties

storm
Is dit reclame omdat die lui niks te doen hebben? Onderhoud is toch normaal na 20-25 jaar opslag! Nooit geen spijt gehad van de silo ipv ondergronse opslag die veel duurder zou zijn geweest!
Probeer maar eens 2000 kuub extra kwijt te worden onder destijds een kuilplaat of wagenloods wat 25-30 jaar geleden ook gebeurde😂
pieta
@storm En als die mestsilo na 20 jaar lek is dan is ie onbeperkt groot. Helemaal voordelig! 😁
+1
bella
Hier bespaart de oudste mestsilo nog ieder winter flink op de mestafzetkosten.
+2
weurding
In 1991 door de meesten voor gek verklaard dat we ipv een harvestore paques oid een foliebassin hebben laten aanleggen, en guess what 😉 die ligt er nog en diverse andere zijn al verrot en waren 4 keer zo duur minstens
van Ittersum
@weurding ook geen dag spijt gehad alleen ik heb voor beton gekozen, inmiddels alweer 10 jaar geleden deze fotoshoot boerderij.nl/Home/Foto-Video/…
KlaasB
@van Ittersum Al weer 21 jaar een betonnen mestsilo, mankeert nog niets aan.
Net weer goedgekeurd.
+1
groeier
@KlaasB
Hardhout gaat 100 jaar mee.
van Ittersum
@groeier hoe weet u dat, bent u 100😂, en alle hout wat niet goed was, is er al niet meer(geldt overigens voor alle bouwmaterialen )
+2
pieta
@van Ittersum Surinaams hout is het beste. Dat werkt niet. 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , onderhoud , mestsilo , silo , melkveehouder en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0