Fosfaatreductie door rekening te houden met fosforbehoefte melkvee

De fosfaatproductie kun je met miljoenen kilo's beperken door beter rekening te houden met de individuele fosforbehoefte van koeien. Dat kan door het fosforgehalte in melk te analyseren. Een nieuwe techniek biedt perspectief.

Deel dit topic

Reacties

+3
Pluto
Je kunt niet maar zo rotzooi trappen in de voedselketen, door het verlagen van het fosfaat gehalte ben je een natuurlijk evenwicht aan het verstoren . Dit is bij een veestapel nog te corrigeren maar de consument wordt geconfronteerd met gezondheid risico's waar de wetenschap geen zicht op heeft , terwijl de problemen op bedrijf niveau nu al een kopie laten zien in de humane sector!!.
kanniewaarzijn
@Pluto Veel te hoog gegrepen voor dit land Pluto.
van Ittersum
Vroeger was echt alles slecht😉......tijden hebben tijden. Niet alles ging goed maar ik maak me meer zorgen als ik vooruit kijk dan dat ik denk wat een zooitje maakten ze vroeger... iedereen verteld wel hoe het beter kan, maar willen we dat wel. Moet leefbaar blijven, betaalbaar zijn en vooral de mens moet zich niet overgeven aan "het systeem", wij zijn geen bijenvolk.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
ik maak me meer zorgen als ik vooruit kijk dan dat ik denk wat een zooitje maakten ze vroeger..
Terechte zorgen! Vroeger werd beleid gemaakt door mensen met kennis. Beleid klopte ook gewoon en was wetenschappelijk onderbouwd. Als er ergens iets niet goed ging, werd het aangepast. Tegenwoordig wordt beleid gemaakt door nitwitten zonder enige onderbouwing en als in de praktijk blijkt dat er geen hout van klopt, dan houdt men halsstarrig vast aan het eigen gelijk. Dat is de "wetenschap" van tegenwoordig.
jan w
Men is niet bereid om een fatsoenlijke prijs voor een gezond voedselpakket te betalen, maar men is wel bereid om het dubbele bedrag aan zorgkosten uit te geven.
spotmelker
@jan w Ik denk dat het geld voor goed voedsel niet het probleem is maar het gemak heeft een (gezondheids) prijs die men graag betaalt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melkvee en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0