Boeren op zoek naar lekkerste geur van het platteland:

MIDDELIE Net gemaaid gras of de geur van verse appelbloesem: organisatie Bionext opent de zoektocht naar de allerlekkerste geur van het boerenland. Edwin Laan van Zorg heeft een boerderij in Middelie en heeft al wat tips.

Volgens Edwin mag de geur van oude mest zeker niet ontbreken in het rijtje. Met een wat zoetige geur is het een van de favoriete geuren van de boer, die er vooral heel blij van wordt als de mest over het land wordt verspreid.

Verse muntEven langs de slootkant groeit munt. "Hier betaal je in Amsterdam zo vijf euro voor op een terrasje en hier groeit het overeal en kan je het zo plukken", zegt Edwin terwijl hij aan de munt ruikt. "Heerlijk."

Maar het allerlekkerste vindt hij toch wel de geur van het land zelf, de frisse buitenlucht. En die is dan weer goed te ruiken in de was die buiten te drogen hangt. "Als je dan 's avonds in je bed ligt, kan je het land nog ruiken."
 Boeren op zoek naar lekkerste geur van het platteland: (nhnieuws.nl)

MIDDELIE Net gemaaid gras of de geur van verse appelbloesem: organisatie Bionext opent de zoektocht naar de allerlekkerste geur van het boerenland. Edwin Laan van Zorg heeft een boerderij in Middelie en heeft al wat tips. Volgens Edwin mag de geur van oude mest zeker niet ontbreken in het rijtje. Met een wat zoetige geur is het een van de favoriete geuren van de boer, die er vooral heel blij van wordt als de mest over het land wordt verspreid. Verse muntEven langs de slootkant groeit munt. "Hier betaal je in Amsterdam zo vijf euro voor op een terrasje en hier groeit het overeal en kan je het zo plukken", zegt Edwin terwijl hij aan de munt ruikt. "Heerlijk." Maar het allerlekkerste vindt hij toch wel de geur van het land zelf, de frisse buitenlucht. En die is dan weer goed te ruiken in de was die buiten te drogen hangt. "Als je dan 's avonds in je bed ligt, kan je het land nog ruiken."

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden mest , gras , boerderij , boer en amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!