Wettelijk verplichte aanpak van IBR vanaf 2018

Staatssecretaris Van Dam gaat de bestrijding van IBR met een algemene maatregel van bestuur in de wet verankeren. Dit doet hij op verzoek van LTO Nederland, NZO, Zuivel NL en de Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK). Het streven van die organisaties is om begin 2018 IBR collectief te bestrijden. Van Dam wil gelijktijdig de amvb in werking te laten treden. De aanpak van BVD wordt voorlopig niet verplicht.

Deel dit topic

Reacties

kaas
Lopen weer een jaar achter de feiten aan
friesboertje
Melkfabriek van mij verplicht bestrijding van BVD ook
Nico96
@friesboertje zonder landelijke aanpak is het dweilen met de kraan open.
+1
robotmelker
@Nico96 bij FC hebben ze goede dweilers in dienst....
+1
vedder
Er wordt nog onderzocht hoe ze het monopolie naar GD kunnen schuiven, anders is het niet duur genoeg.
henkes
Het moet eens ophouden met al die verplichting.
wotan2
Ach ik als prul veehouder ben al 6 jaar Bvd vrij, en sinds een maand ook Ibr vrij. Als je inhaakt op de stimuleringsregelingen kost het de wereld niet.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @wotan2:
kost het de wereld niet.

Kijk eens wat het je oplevert, of aan werk, kosten en ellende bespaard.

Met alle stimuleringsregelingen, stoppersregeling, bonus voor afvoer van extra dieren, hoge slachtprijzen en nu voldoende aanbod van jongvee zijn er voldoende kansen geweest om zonder veel kosten te werken aan de gezondheidsstatus van de veestapel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , werking , zuivel , nzo , bvd en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN