Succes fokbeleid hangt af van stierkeuze De ervaringen met kruisen zijn wisselend. Niet zozeer het ras, maar de stierkeuze lijkt bepalend voor succes.

Niet zozeer het ras, maar de stierkeuze lijkt bepalend voor succes.

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Haha, ze blijven het proberen, vooral achteraf is het eenvoudig aan te geven wat de juiste stierkeuze was. Ik vind het nog steeds knap moeilijk, goede stieren zoeken bij koeien.
arjankok
Ja de ki's zeggen dat het succes afhangt van de stierkeuze , maar elke boer weet dat de beste moeders de beste dochters geven
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @arjankok:
maar elke boer weet dat de beste moeders de beste dochters geven

soms......spreekwoord is niet voor nix: "you breed the best with the best, and hope for the best". Alleen Fleckvieh en aAa zorgt ervoor dat elke paring een succes is, bij Holsteins is dat toch wat moeilijker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , kruisen en ervaringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0