Melkprijs DOC Kaas maakt comeback

Het herstel van de kaasprijs betekent goed nieuws voor de melkveehouders die leveren aan DOC Kaas. Na een plusje over mei, trekt de melkprijs in juni verder aan. Daarmee komt ook hier de 35 euro per 100 kilogram melk weer in zicht.

Bron

Deel dit topic

Reacties

sunny boy
Ben erg benieuwd hoe dat in de praktijk uitpakt. Maw hoeveel melk geld ontvangt een doc leverancier nu per kg? Zonder beweiding?
KOC1981
@sunny boy dat staat toch in het artikel: 35,31€ in juni bij een jaarleverantie van 800.000kg. Toeslag voor weidegang komt hier bovenop.
garriet vant pad
Men zou ook eens positief schrijven over het pispaaltje (DOC) in Nederland zuivelland, 35 euro inzicht???? Volgens laatste berichtgeving bij 800.000 kg levering word er over juni een VOORSCHOT gedaan van 36.49 bij 4.41vet en 3.47 eiwit.
sunny boy
Nee het is nu niet duidelijk wat DOC uitbetaald tov A Ware of FC. Misschien wil iemand die aan DOC levert vertellen wat hij over april ontving dan is het makkelijk te berekenen.
devaluwe
34,47 met weidegang en duurzaamheids premie
sunny boy
Ok thnx dus niet beweider ontvangt 32.75? en dat wordt over mei dan 33.81 ex ?
storm
Bij DOC praten we wel over de prijs all in! Er is geen nabetaling/prestatietoeslag of opbouw van obligaties! als ik me niet vergis was het verschil in prestatieprijs vorig met RFC vorig jaar ruim 9 cent en ik zie ze dit jaar niet zo'n "come-back" maken dat ze dat gat dit jaar dichtten! Om over voorgaande jaren nog maar te zwijgen hoewel ik het de DOC leveranciers van harte gun🤑
kaas
@storm je kan er bij rfc alles wel bij de melkprijs op tellen maar een gedeelte er van zien jullie nooit weer terug dus wat heb je daar aan ik heb ook geld in de zuivel onder neming zitten krijg ik ook 6 % rente op maar die tel ik niet bij de melkprijs op.
storm
@kaas RFC investeert wel in de onderneming en geeft obligaties uut die ik bij staking kan verzilveren en we krijgen er rente over😇
arie.j
Quote Reactie van @kaas:
@storm je kan er bij rfc alles wel bij de melkprijs op tellen maar een gedeelte er van zien jullie nooit weer terug dus wat heb je daar aan ik heb ook geld in de zuivel onder neming zitten krijg ik ook 6 % rente op maar die tel ik niet bij de melkprijs op.

Maak jij dan maar eens een berekening van jouw melkprijs.
ted9
April 4.62v 3.65e 0.35ct exbtw
topmelker
@ted9 Bij Farmel April 4,42 vet 3,66 eiwit 0,36ct exbtw zonder weiden
Jaap40
@topmelker nette prijs

Die van ted ook
sunny boy
@topmelker komt daar nog nabetaling bij? is dat een contract prijs of famel prijs?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , kaas , melkveehouders en doc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0