Olke Jongsma: 'Ik ben vooral een manager en reken veel'

De Amerikaan Olke Jongsma wil zijn marge vergroten door kritisch te zijn op aankopen en te werken aan een maximale ruwvoerproductie. Hij produceert voor de wereldmarkt, rekent veel, maar dekt zijn prijzen nauwelijks af. Olke Jongsma heeft in Winnsboro in de Amerikaanse staat Texas een melkveebedrijf, Amelia Dairy, met ongeveer 1.400 melkkoeien. Het bedrijf van de 52-jarige ondernemer produceert 11 miljoen kilo melk per jaar. In 1985 emigreerde Jongsma met zijn ouders vanuit Friesland naar de Verenigde Staten. Als producent op de wereldmarkt van zuivel probeert hij de kosten zo laag mogelijk te houden.

melkvee100plus.nl/Artikelen/Interview/…

Deel dit topic

Reacties

weideboer
En ik woon hier en heb met mijn eigen omstandigheden en wetgeving te maken
+1
Noorderling
@weideboer
Stel je voor dat je nog eens wat van een ander opsteekt.
Jaartje quotumloos boeren en lage melkprijs en alles begint in NL al te schudden en kraken.
Altijd om je heen blijven kijken en er is altijd wel iets waar je wat mee kunt.
pieta
@Noorderling Wat begon er te piepen en te kraken? Een paar extreme groeiers? Ik dacht dat het gepiep en gekraak meer als oorzaak de impasse mbt wetgeving heeft.
+1
weideboer
@Noorderling ik ben dik tevreden met wat ik nu doe, kan en wordt beloond
Greetje
Mooi nuchter verhaal toch...?
m uut m
@Greetje
Hij melkt jersey kruising

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0