Stier meetellen ??

Als we de pinkenstier weg doen kunnen we dan een koe meer melken?

Deel dit topic

Reacties

Groen1
Mannelijke runderen tellen niet mee in het fosfaatreductieplan.
arjankok
Volgend jaar met de fosfaat rechten weer wel ,
maar wat de norm van een dekstier is weet ik niet
en de norm van je koeien is afhankelijk van de gem. productie
Deutzrijder
@arjankok
Is dit wel zo.
Stieren telden niet mee op 2 juli 2015
Herbert
@arjankok stierenmesters krijgen toch ook geen fosfaatrechten? Dan zou ik als melkveehouder met een paar meststieren voor de hobby ineens wel rechten moeten hebben?
+1
Twentsch Land
@Herbert

Wat ik er van begreep is dat stieren in categorie 101 en 102 wel meetellen.
+1
brabo
@Twentsch Land
volgens zitten er geen stieren in catergorie 102, wel in 101. Dus onder het jaar tellen ze mee en nadien niet meer
m uut m
@brabo
Helemaal correct
fries8
@brabo mnl vee onder de 1 jaar telt niet mee
PIONIER
@fries8 Enige juiste antwoord.
basbes
@brabo ossen vallen onder 101 en 102 en tellen gewoon mee voor p-rechten.
+3
storm
Het is wel verstandig om hem sowiezo weg te doen!
+1
joop zwf
@storm Niet als er een inseminatie stop komt zoals de Pvd dat wil
+1
storm
@joop zwf ach je kan overal wel bang voor zijn! Vooralsnog moet je banger zijn voor je eigen bull als voor een paar van die veganisten!
Metal ap
@storm waarom zou je een stier weg doen om een koe meer te melken? denk dat met 1 stier meer te verdienen is dan met een koe
storm
@Metal ap slaap lekker😂 Ken ook zo iemand die dat denkt en ik heb iemand gekend die zo dacht 😳
aldert
En komt er ook nog iemand checken of die stier wel een stier is ?Je kan natuurlijk zo een paar vaarzen melken die op papier stier zijn .
+2
brabo
@aldert
die had ik nog niet bedacht 😄
arie.j
@aldert We leven hier in Nederland aldert, bij I&R staat alles keurig geregistreerd en een vrouwelijk pink stier laten worden gaat niet.
m uut m
@arie.j
Zolang ze niet is geinsemineerd kun je het geslacht nog veranderen.
arie.j
@m uut m En jij wilt vervolgens die stier opgeven om geïnsemineerd te worden? En een paar maanden na kalven weer? 😄
arjankok
@arie.j hij heeft pinken die niet meer weten wat ze zijn , komt meer voor tegenwoordig
m uut m
@arie.j
Nee ik geef alleen aan dat zolang ze niet is geinsemineerd je het geslacht nog kunt veranderen. Ik zeg niet dat doe.
+1
arjankok
@m uut m ja iedereen houdt wel eens een kuus aan die later op een andere plaats zijn water laat lopen, istie soms al maand oud, mijn broer had het met een veulen ook eens gehad, toen er later een zoontje werd geboren, vroegen zijn collega's ; heb je wel goed gekeken !
pieta
@arie.j Er zijn nogal wat dhz-ers.
PIONIER
@m uut m en dan achteraf nog een heffing
+1
twente6
Laat ze stieren maar meerekenen, mss dat het een extra reden is voor mensen om kunstmatig te gaan insemineren. Ben het wel beu om elke 3 maand te moeten lezen dat er iemand verongelukt is met een stier.
+3
PIONIER
@twente6 Dan lees je dat toch niet
storm
@PIONIER grote sufferd! Vroeg of laat gaat er iemand in jouw omgeving verliezen van de bull😓
+3
de jonge
@storm dan kunnen alle koeien ook wel weg,ik ken meer die door koeien zijn gepakt dan door een stier. met een stier ben je zelf al allerter
+1
Metal ap
@storm als je zo angstig ben stap dan maar niet meer in de auto ook
+3
Wilbert
@Metal ap als er iemand overlijdt door een aanval van de stier, mogen we deze discussie niet voeren, uit respect voor de nabestaanden. Nu is er een andere aanleiding, en wordt @storm neergezet als aansteller.
Verstandiger is om je bewust te zijn van de gevaren en deze niet weg te wuiven, alsof het erbij hoort. Overlijden door een stier hoort er namelijk niet bij. Net zoals je een rijbewijs hebt en een gordel draagt, risico's zijn er, maar gebruik je verstand en blijf alert.
+1
Steuntrekker
@storm stel je niet aan!
+3
kaas
@twente6 sla je dat lezen over en moet je de weg ook niet op gaan of in vliegtuig of waar veeI mensen komen daar kan tegenwoordig ook zo maar een gek [IS] rond lopen met een bom.alles brengt zijn risico mee ook een koe kan je dood drukken .hier hebben we altijd een stier gehad en nog nooit problemen mee gehad wel veel koeien die door ki 3 of 4 keer zijn geins dat ze door de stier in 1 keer drachtig zijn hoe zou dat kunnen.
+1
m uut m
@kaas
Je moet beter kijken wanneer de koeien tochtig zijn
+4
twente6
@kaas
als je er goed mee omgaat kan het prima, helaas is de meerderheid nog steeds zo naief om te menen dat hun stier zo braaf is. Mits de huisvesting goed is en de ondernemer bewust van het gevaar dan kan het prima.
pieta
@twente6 Het kan allemaal prima totdat er iets gebeurd. Het is gewoon een (behoorlijk) risico. Ik ken twee gevallen die er mee verongelukt zijn. Wij hebben hier 4 kinderen rondlopen en het is het mij niet waard. Maar ook met een koe kan je iets gebeuren. Vooral als ze tochtig zijn.
Twentsch Land
@pieta

Tochtig is oppassen maar een koe of vaars wat aan het kalveren is en in een wei loopt is ook enorm oppassen ... heb zelf al 2x meegemaakt dat de koe mij aanviel. voordeel van een koe is als je maar snel genoeg afstand neemt stopt ze wel.
twente6
@pieta
ik zal zelf ook nooit een eigen stier nemen, levensgevaarlijk. Koeien moet je idd ook mee oppassen, maar het risico is een stuk minder groot dan bij stieren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0