Eerst balansen en dan laatste stap in reductieregeling

Column Floris Pellikaan - Veeteelt:

Komende week overlegt de sector met staatssecretaris Martijn van Dam over de actuele stand van zaken wat betreft de fosfaatreductieregeling.Dat is spannender dan het misschien klinkt. Op de agenda zal onder andere de aanpassing van het jongveegetal staan. Het ligt in de lijn der verwachting dat de staatssecretaris het breed gedragen advies van de sector – om het jongveegetal voor het gros van de melkveehouders buiten werking te zetten – overneemt. Hoewel dit waarschijnlijk wel wat gve-reductie kan kosten.

Besluit reductie derde periode deze week
Spannender is het agendapunt over het kortingspercentage van de gve-reductieregeling voor de derde periode. Daar moet Van Dam deze week eigenlijk een klap op geven, want 1 juni nadert en dan moeten veehouders weten waar ze aan toe zijn.

Meer: veeteelt.nl/economie/blog/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Er hoeft helemaal niet verder gereduceerd te worden, we hebben al meer gereduceerd dan nodig was, LTO /RABO RFC, en de jaknikkers moeten een pak op hun donder hebben , voor wat ze hebben aangericht !!!
+1
Brutus64
@Detukkeroettwente 3 keer is scheepsrecht
@Brutus64 khebdehik.
jg
Wordt er bewust door-gereduceerd om de korting in de derde periode zo laag mogelijk te houden ? Wie heeft hier belang bij ?
Frans1
Quote Reactie van @jg:
Wie heeft hier belang bij ?

Starters
jg
@Frans1 Moet dan de - 4 % niet herzien worden ??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's reductieregeling en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0