Bureaucratie bij RVO frustreert LTO

LTO Noord waarschuwt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland dat voor het toewijzen van betalingsrechten oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van natuurkaarten.
'Foutieve beoordelingen rechtzetten is bijna ondoenlijk', stelt adviseur Marloes van Eck van LTO Noord. Met name het agrarische gebruik van percelen die in de toekomst zijn aangemerkt als natuurgebied zorgt voor misverstanden, die uiteindelijk tot kortingen of zelfs boetes kunnen leiden.

Sommige ondernemers dreigen zo soms voor enkele duizenden euro's te worden gedupeerd. 'Probleem is dat RVO gebruikmaakt van kaartmateriaal dat daar niet voor is bedoeld. In elk geval corresponderen ze lang niet altijd met het feitelijke grondgebruik.' Acties om dit terug te draaien verlopen moeizaam, stelt Van Eck. De eerste meldingen over verkeerde beoordelingen dateren al van het boekjaar 2015.

Deel dit topic

Reacties

+5
jan is hobbyboer
LTO frustreert ook al jaren het gewone boeren, maar daar trekken ze zich ook nix van aan. Dus niet zeuren LTO.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , natuurgebied , toekomst , rvo , betalingsrechten , van eck en acties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0