Marianne Thieme: Laat het CDA nu buiten de formatie

Het 'groenste kabinet ooit' zat er vanaf het prille begin van de formatie niet in. Tijd voor plan B zonder CDA, meent Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Hoe sterk er ook gesuggereerd werd dat de formateur en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks werkten aan de totstandkoming van 'het groenste kabinet ooit', van aanvang af was duidelijk dat GL en CDA het nooit eens zouden worden over de beperking van aantallen gehouden dieren, megastallen, klimaatdoelen en de overgang naar een plantaardiger en diervriendelijker samenleving, kortom over het groene deel van het GroenLinks-verkiezingsprogramma.

Bronen

Laat het CDA nu buiten de formatie
trouw.nl
Rutte 'onder de indruk' van Jesse Klaver
ad.nl

Deel dit topic

Grasbaal

Reacties

+2
Porky
Ja dat begrijp ik wel van haar, het CDA is voor dat linkse zooitje een sta in de weg, dat " windvaantje" Rutte genaamd kunnen ze wel hebben, die " pluche klever" doet alles om maar premier te kunnen blijven, de labbekak.
gerrie-hul
@Porky laat ze de vvd er maar buiten houden Lijkt me wel aardig
jan is hobbyboer
Soms zegt Marianneke ook nog wel slimme dingen. 4 jaar met Buma aan tafel zitten lijkt me ook geen pretje, zo'n christelijke zonder humor, dat is zo'n beetje de arie.j van de politiek, die neemt het ook allemaal veel te serieus.
+3
Brutus64
@jan is hobbyboer Buma is zeker niet de Arie J van de politiek, zo gelovig is hij niet, hij staat wel pal achter de cda standpunten van het Cda.
En Jan, geloof me, Buma heeft de beste humor van de Nederlandse politiek, we noemen dat Bumor.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Brutus64:
Bumor

Friese humor zeker, ik snap er in ieder geval nix van. Grootste zuurpruim uit de huidige Nederlandse politiek, het is nog nooit zo goed gegaan met dit land als op het moment, de zon schijnt, Feyenoord wordt zelfs kampioen, Ajax wint de Europacup en Tom wint de Giro, en hij maar lopen klagen dat vroeger alles beter was, heel apart.
pieta
@jan is hobbyboer Weet je hoe dat komt Jan? Dat komt omdat het land momenteel niet wordt bestuurd. 😁
adriaan33
@pieta en als besturen alles in databases stoppen is kunnen we ook wel zonder
+3
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Soms zegt Marianneke ook nog wel slimme dingen. 4 jaar met Buma aan tafel zitten lijkt me ook geen pretje, zo'n christelijke zonder humor, dat is zo'n beetje de arie.j van de politiek, die neemt het ook allemaal veel te serieus.

En JiH zet een bord in zijn tuin om op een een partij te stemmen die beslist Buma als premier wil hebben in een kabinet met nog meer christelijk partijen, vind ik wel weer humor 😄
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @arie.j:
vind ik wel weer humor

ik ook.

Op het moment staat er trouwens een bord van nationaal zorgfonds langs de weg (
nationaalzorgfonds.nl/ )
+2
Twentsch Land
@jan is hobbyboer

Hebben ze dat bord voor jouw persoonlijk geplaatst 😉
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Op het moment staat er trouwens een bord van nationaal zorgfonds langs de weg (nationaalzorgfonds.nl/ )

Speciale reden? Of levert het wat op?
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @arie.j:
Of levert het wat op?

die man en vrouw van de SP komen altijd vriendelijk vragen of ze weer een bord mogen plaatsen. Blijkbaar hebben wij wel een goed locatie want tegenwoordig staan er bijna altijd borden. Er gebeuren hier rondom huis erg veel dingen waarvoor wij geen geld krijgen, een daarvan is het plaatsen van die borden. Ik vind het wel een goed doel dus dan mogen ze daar ook wel wat reclame voor maken.
+1
hans van toos
Jullie kunnen met deze reacties wel een oudejaarsconverence houden!
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sterk , partij voor de dieren , cda , vvd , groenlinks , megastallen , buiten , dieren , d66 en formatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!