Siloreinigingsmiddel Propshot verboden

Het gebruik van siloreinigingsmiddel Propshot is vanaf 1 mei 2017 wettelijk verboden binnen de diervoedersector in Nederland.

Deel dit topic

Reacties

yeti
Silo-Shot blijft toegestaan in mengvoersilo’s
17 mei 2017 |680 keer bekeken

Het additief Silo-Shot dat de werkzame stof calciumpropionaat bevat, blijft toegelaten voor gebruik in mengvoersilo’s. Dat is goed nieuws voor veehouders, stelt premixproducent Twilmij.
Silo-Shot voorkomt schimmelvorming op achtergebleven voerresten en vermindert het aankoeken van voerresten in de silo.
Bescherming
Het additief wordt vaak toegepast door de mengvoerleverancier, die op verzoek van de veehouder een dosering van 750 gram Silo-Shot in de lege silo blaast voordat deze opnieuw wordt gevuld. Het poeder hecht zich vervolgens aan de wanden en eventueel achtergebleven voerrestjes. Deze routine beschermt de silo en inhoud tegen schimmelgroei wanneer de omstandigheden daarvoor onder invloed van warmte en hoge luchtvochtigheid veranderen.
De schimmelremmende werking voorkomt de vorming van toxines die de gezondheid en de technische resultaten van landbouwhuisdieren nadelig kunnen beïnvloeden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's propshot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN