Eerste Kamer der Staten-Generaal - Drie moties in debat melkveehouderij en fosfaatrechtenstelsel

Het verslag:

De Eerste Kamer heeft dinsdag 16 mei met staatssecretaris Van Dam (Economische zaken) gedebatteerd over twee wetsvoorstellen die het fosfaatoverschot in de melkveehouderij moeten reduceren zodat Nederland kan blijven voldoen aan afspraken die hierover met de Europese Commissie zijn gemaakt. Het wetsvoorstel Wet grondgebonden groei melkveehouderij (34.295) beoogt de groei van het fosfaatoverschot bij melkveehouders te beperken door koeien meer op eigen grond te houden. Hiervoor geldt thans sinds 1 januari 2016 tijdelijk de AmvB grondgebonden groei melkveehouderij (EK, O / TK, 76) Het wetsvoorstelInvoering stelsel van fosfaatrechten (34.532) voert vanaf 1 januari 2018 voor de Nederlandse melkveehouderij een stelsel van fosfaatrechten in om ervoor te zorgen dat de fosfaatproductie onder het nationale fosfaatplafond blijft. Dan is het verboden fosfaat met melkvee te produceren zonder over voldoende fosfaatrechten te beschikken.

Deel dit topic

Reacties

Gaat de amvb grondgebonden groei er dan weer af bij invoering fosfaat rechten?
nederlandse boer
Mogelijk wel met Wilders in het pluche binnenkort@t komt ooit goed!
+1
Henk Schoonvelde
Spelregels achteraf veranderen. Ik kan mij daar niet in vinden. Dan moet je dat vooraf regelen. Uiteraard moet je voor knelgevallen een regeling hebben. Maar om achteraf er verschil te maken voor iedereen die 80 reed op 2//7/15 is niet terecht. Dan had je dat van te voren moeten regelen!
janv
Paar weken geleden zei van Dam dat fosfaat rechten zo ingetrokken kunnen worden...,nu staat er dat het verboden is om fosfaat met melkvee te produceren zonder over voldoende fosfaat rechten te beschikken..We blijven een speelbal.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politiek en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN