Het eerste Kamer debat leverde geen grote verrassingen op.

Van Dam ontraadde aan het einde van debat – rond de klok van 23 uur – alle moties. Biologische boeren worden volgens hem al gecompenseerd door de vrijstelling van de generiek korting. Tegenover de PvdD-motie stelde hij dat er bewust is gekozen voor productierechten en geen dierrechten. Hij wil de sector niet op slot zetten.

Het debat werd beïnvloed door de uitspraak van de kortgedingrechter waartegen de Staat in beroep is gegaan. Van Dam ziet daarin geen aanleiding om groeiende biologische melkveehouders verder te ontzien. Hij zei dat als de Staat in het hoger beroep in het gelijk wordt gesteld de betreffende boeren met terugwerkende kracht boetes opgelegd krijgen voor het overschrijden van de GVE-referentie.

Op Schema
Volgens de staatssecretaris ligt de fosfaatreductie op schema. Dit jaar ligt het doel op een vermindering van 6,6 miljoen kilo. Het fosfaatreductieplan gaat uit van 8,2 miljoen kilo. Dat geeft een buffer voor tegenvallers, aldus Van Dam.

Volgende week dinsdag 23 mei stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , fosfaatrechten en fosfaatwet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0