Debat Eerste Kamer over melkveehouderij

Dinsdag 16 mei debatteert de Eerste Kamer over de invoering van het stelsel van fosfaatrechten en de wet grondgebonden groei melkveehouderij. Volg hier in, middels een liveblog, het debat














Deel dit topic

Reacties

Grasbaal

Coen
Wederom door VVD een pleidooi voor efficiency, veel minder maar veel grootschaligere melkveebedrijven 😞

vanaf 19:00 uur beantwoording door onze Stas Van Dam, het zal mij benieuwen met hoeveel passie hij zal spreken en met welke antwoorden hij komt op de vele vragen bij de behandeling van deze beide (inmiddels gedateerde) wetten en het fosfaatreductieplan 2017
Grasbaal

+1
Ohzo
@Grasbaal niet te geloven dat hij dat gezegd heeft..
+1
Grasbaal

Grasbaal

KuikenenKoe
@Grasbaal ja natuurlijk gaat ook schaalvergroting door in biologisch
er zijn nu al mega biolgische boeren met honderden koeien die mij maar een keuterboertje vinden
Grasbaal
Update 22:46 uur
Martijn van Dam (staatssecretaris): Nederland moet blij zijn met de coulante houding van Brussel. Feitelijk overtreden we al voor het derde jaar de normen. We moeten blij zijn dat we de kans hebben gekregen van Brussel om deze overtreding te herstellen. Derogatie is geen belang voor een individueel bedrijf. Dat geldt ook voor biologische bedrijven. Er is een milieu en maatschappelijk belang gekoppeld aan derogatie. Voor het algemeen belang mag je van iedereen verwachten een bijdrage te leveren. Dit geldt voor alle bedrijven die zijn gegroeid, zeker de bedrijven die na juli 2015 zijn gegroeid. Alle groeiers, biologische, grondgebonden of niet, mogen we vragen om hun bijdrage te leveren.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…
Grasbaal
Update 22:24 uur
Niko Kofferman (PvdD): Ik dien een motie in voor het instellen van een maximale melkproductie per koe en weidegang te koppelen aan fosfaatproductie. De melkgifte van melkkoeien is enorm opgevoerd. Daar moet paal en perk aan gesteld worden. De koeien worden letterlijk uitgemolken.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…
+1
Grasbaal

Grasbaal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , grondgebonden en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0