Waterbuffel is ongewone nieuwkomer op melkveebedrijf

Op een Vlaams melkveebedrijf zullen vanaf de zomer waterbuffels gemolken worden. “Mensen kennen waterbuffels vooral van de dierentuin in Antwerpen. Als productiedier zijn ze hier niet bekend. In Nederland zijn er wel al zes waterbuffelmelkerijen”, vertelt Wendy Dekker in Gazet van Antwerpen. Zij rijdt met haar ‘Melkauto’ naar de stad om er melk en zuivelproducten aan de man te brengen. “De vraag naar buffelmelk is groot bij Turkse mensen. Ook voor mensen met koemelkallergie is het een oplossing.” Ze verkoopt nu al 700 liter buffelmelk per week die ingevoerd wordt vanuit Nederland.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Mooi initiatief, hopelijk vind je een nette oplossing voor de buffelstiertjes(neem aan dat je voor buffels geen gesekste rietjes hebt zoals wij voor onze jersey's)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melk , melkveebedrijf en antwerpen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0