Limburgse restauranthouders verkennen streekproducten

Opdat restauranthouders de inspiratie voor hun menukaart niet te ver zouden zoeken, stimuleert de provincie Limburg de horeca om bewust te kiezen voor lokale producten. Het kan daarvoor rekenen op korte-keten-platform Puur Limburg en opleidingscentrum Horeca Vorming. Maandag werden uitbaters van horecazaken en hun medewerkers in contact gebracht met gedreven Limburgse boeren en tuinders die streekgebonden topproducten fabriceren. “Met lokale landbouwers delen we de liefde voor producten”, zegt topchef Laurens Snykers van restaurant Zoethout in Wellen na een bezoek aan onder meer een kaasmakerij, zelfoogsttuin, distillerie en beenhouwerij.
 Limburgse restauranthouders verkennen streekproducten (vilt.be)

Opdat restauranthouders de inspiratie voor hun menukaart niet te ver zouden zoeken, stimuleert de provincie Limburg de horeca om bewust te kiezen voor lokale producten. Het kan daarvoor rekenen op korte-keten-platform Puur Limburg en opleidingscentrum Horeca Vorming. Maandag werden uitbaters van horecazaken en hun medewerkers in contact gebracht met gedreven Limburgse boeren en tuinders die streekgebonden topproducten fabriceren. “Met lokale landbouwers delen we de liefde voor producten”, zegt topchef Laurens Snykers van restaurant Zoethout in Wellen na een bezoek aan onder meer een kaasmakerij, zelfoogsttuin, distillerie en beenhouwerij.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden tuinders en limburg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!