Alle bekende informatie van alle landbouwpercelen van Nederland op één plek bijeen

Volgens Mark Gooskens van Dacom is Boer&Bunder uniek: ‘700.000 percelen, en je swipet er zó door heen, simpel en intuitief.’

Boer&Bunder visualiseert open data op perceelsnivo. De site is een product van open innovatie, tot stand gekomen via een hackathon. Bij de introductie was het voor veel boeren best confronterend om al die informatie ‘op straat’ te zien liggen. Toch is alleen data bijelkaar gezet die al eerder open en beschikbaar was, wil Gooskens benadrukken.

Meer: farmhack.nl/nieuwe-functionaliteiten-boerbunder/

Deel dit topic

Reacties

+1
friesboertje
Ik kan er niet wakker van liggen.
+1
Grensboertje
Bestaat al jaren toch? Wordt hier fanatiek gebruikt, ook door loonwerkers. Kan je mooi de bunders laten zien, ideaal zon site.
pieta
@Grensboertje Je kunt er ook op zien welke percelen niet opgegeven worden. Ik heb gehoord dat er iemand wel 80 hectare zo intekende en opgegeven had en nu de NVWA op bezoek heeft gehad.
MJvW
@pieta Haha een beetje naief is dat wel natuurlijk ....
m uut m
@pieta
De meeste percelen van mij staan er niet op.
pieta
@m uut m Hoe komt dat?
jozo
Percelen die niet digitaal maar handmatig zijn opgegeven in de gecombineerde opgave werden ook niet in Boer&Bunder "zichtbaar".
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
Hoe komt dat?

Alle bedrijven kleiner dan 3 ha zijn vrijgesteld van de gecombineerde opgave. 😂 😂
m uut m
@pieta
Geen idee zie in mijn omgeving meer percelen niet dan wel ingetekend
+1
Grensboertje
@pieta Dan ben je wel een beetje heel dom 😂 Hier ook wel aangrenzende stukken grond van hobbyboeren die niet ingeschreven zijn.... Ik heb het niet in gebruik, dus ik blijf er mooi van af.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Grensboertje:
aangrenzende stukken grond van hobbyboeren die niet ingeschreven zijn

Gewoon op af stappen en een mooie deal maken. Help ze met een paar eigen balen hooi maken door te maaien/schudden/harken of druk een paar honderd euro in het handje in ruil voor een gebruikersverklaring. Win-win situatie en dan koop je er nog wat betalingsrechten op, kan snel uit.
+1
Loeideutz
@Jack Rijlaarsdam En wat als in dat weitje de hele dag een paard loopt? Hoe wil jij dan aantonen dat jij het in gebruik hebt voor jouw bedrijf? De nVWA zal smullen.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Loeideutz:
wat als in dat weitje de hele dag een paard loopt?

Dan wordt die knol veel te vet.

Het lijkt me niet zo moeilijk de balen aan te wijzen die je van het perceel geoogst hebt, voordat je je buurmeisje een plezier hebt gedaan door haar ponnie in te scharen. Of denk jij dat de nvwa aan zo'n baal kan zien waar hij vandaan komt.
Loeideutz
@Jack Rijlaarsdam En vervolgens telt de nVWA de ares die die pony op vreet af van het areaal voor jouw koeien. Inclusief de balen hooi die die pony in de winter op vreet.
Twentsch Land
@Loeideutz

Dan probeer je met je buur te overleggen dat die pony bij jou op de mestbalans staat .... zo zwaar telt een pony niet mee op de balans.
Loeideutz
@Twentsch Land Helemaal mee eens. Maar waar zit dan nog de winst? De meeste paardenliefhebbers hebben nauwelijks genoeg te vreten voor hun huisdier en moeten het hooi voor 's winters ergens bijkopen.
pietjepuk
@Loeideutz Laat je toch gewoon voor 170 kg n per ha mestbonnen tekenen. Met die pony er bij komen ze dan wel te hoog. Maar die hobby boer controleren ze toch niet. En als ze dat wel doen is de boete niet zo hoog en heb je geen last van korting op je betalingsrechten en intrekken van derogatie.
Loeideutz
@pietjepuk Dat zal inderdaad beter werken. Maar de meesten willen dat grasland op naam hebben staan omdat ze dan meer mais kunnen telen. In ieder geval hier in het zuiden.
Mijn advies: denk goed na over je verhaal en de onderbouwing voordat je zoiets gaat doen.
pietjepuk
@Loeideutz je kunt ook extra mais telen bij die hobby boeren. En als je dat goed inkleed is het heel lucratief zowel voor de hobbyboer als voor je zelf.
Loeideutz
@pietjepuk Zeker. Is een optie. Maar het ging hier in eerste instantie om paardeboertjes of -boerinnetjes met een lapje gras wat je moest intekenen en bij jouw bedrijf tellen. En dan moet je goed oppassen. Maar afspraken met maisteelt zijn zeker mogelijk. Zie ik hier in de regio wel gebeuren.
Nick83
Quote Reactie van @Loeideutz:
Maar de meesten willen dat grasland op naam hebben staan omdat ze dan meer mais kunnen telen.

Vooral omdat het dan meetelt voor 250 N per ha. Dat schiet harder op in je bemestingsplan dan 170.
Noorderling
@Twentsch Land
Vervolgens mag je het paardenpaspoort tonen en blijkt deze niet bij jou op naam te staan. En het rondje om te kijken maken ze een week van te voren dus dan mag je al vast een goed verhaal paraat hebben.
Twentsch Land
@Noorderling

Waarom paardepaspoort tonen ? denk dat dat niet ter zake doet ... als er een pony of paard op grond loopt die je voor de gecombineerde opgave in gebruik hebt en het dier vermeld in je mest dossier denk ik dat er verder geen verhaal is.
+1
Noorderling
@Twentsch Land
Het gaat niet om denken, ze willen het zeker weten dat jij de feitelijke gebruiker bent van de grond, zoals dat er een dam is naar het perceel, wel of geen afrastering en wat voor dieren lopen er en bij wie staan die op naam. Is er überhaupt bemest of gemaaid.

Als een van bovenstaande punten vraagtekens op roept ruiken ze bloed en ga je voor de bijl. Als je pech hebt streep door de grond, geen 80 procent grasland en met als gevolg vaarwel derogatie. Mag je mest afvoeren die er niet meer is.
Nick83
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Dan probeer je met je buur te overleggen dat die pony bij jou op de mestbalans staat .... zo zwaar telt een pony niet mee op de balans.

Ligt eraan hoe zwaar da beest is, je heb verschillende gradaties. Een volwassen paard telt nog behoorlijk door. Als dat er 6 maanden loopt op een ha, dan schiet je dr niet zo heel veel meer mee op.
Pauls
"Alle bekende informatie van alle landbouwpercelen van Nederland op één plek bijeen"
Je mag gerust aanvullen met : "en van Vlaanderen ook". De Walen geven de info niet vrij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN