Langdurige werkloosheid neemt verder af

DEN HAAG (ANP) - De langdurige werkloosheid in Nederland is in het eerste kwartaal verder afgenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Het bericht Langdurige werkloosheid neemt verder af verscheen eerst op Nieuws.nl.
 Ook na de crisis komt langdurig werkloze moeilijk aan werk (nos.nl)

Werklozen die twee jaar of langer zonder baan zitten, komen ook na de economische crisis moeilijk weer aan de slag. Uit cijfers van het CBS blijkt dat deze groep tussen 2014 en 2016 nog is gegroeid van 129.000 naar 137.000. Mensen die een tot twee jaar werkloos zijn geweest, komen de laatste jaren makkelijker aan een baan. Hun aantal nam de afgelopen twee jaar met 40.000 af, tot 80.000. De groep mensen die meer dan twee jaar thuis zit, is bovendien veel groter dan tien jaar geleden. Dat komt volgens het CBS doordat er nu meer 55-plussers zijn op de arbeidsmarkt dan tien jaar geleden. Werklozen die ouder zijn dan 55 vinden minder snel werk dan jongere werklozen. Pechgroep Arbeidseconoom Bas van der Klaauw van de Vrije Universiteit Amsterdam noemt in de Volkskrant mensen die twee jaar of langer geen baan hebben "een pechgroep". Het zijn volgens hem mensen die op het dieptepunt van de crisis hun baan kwijtraakten en niet profiteren van de aantrekkende economie. "Werkgevers nemen liever jongeren aan en mensen die nog niet lang werkloos zijn. De pechgroep zit te lang thuis, anderen gaan voor".

 Langdurige werkloosheid neemt verder af (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - De langdurige werkloosheid in Nederland is in het eerste kwartaal verder afgenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Het bericht Langdurige werkloosheid neemt verder af verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden cbs en werkloosheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!