Illustratie van: Sammy2004

Boeren ruiken bloed Van Dam

Staatssecretaris Van Dam verloor een proces tegen melkveehouders. Hij gaat in beroep omdat hij een maximaal risico van 1 miljard euro probeert te ontlopen, volgens Foodlogs analyse.

Bron

Deel dit topic

Reacties

paul1
Hier hoort het woord ' sommige" voor
+8
jorisdriepinter
@paul1 Sommige?, het kunnen er wel eens heel veel worden. De overheid heeft er bestuurlijk gezien zo'n grote puinhoop van gemaakt dat er met deze uitspraak in het achterhoofd nog veel situaties zijn aan te wijzen die kans maken op vrijstelling. Die zullen allemaal aan de rechter worden voorgelegd.
Het resultaat kan zijn dat de groep die uiteindelijk voor de korting op moet gaan draaien zo klein wordt dat het kortingsnivo proporties aanneemt die ook door de rechter worden verworpen.
Eindsenario is dan: schade is rekening overheid wegens onbehoorlijk bestuur.
Een horror senario met een ongekende impact voor de politiek.
Ik zou het niet onterecht vinden trouwens, maar het is niet de oplossing.
Die bestaat namenlijk uit werkbare wetgeving die de omvang van de veestapel reguleert op een zodanige manier dat ook milieu doelstellingen worden gehaald waarbij de veehouderij blijvend een plaats heeft in de NL samenleving.
robbies
@jorisdriepinter jij denkt toch niet dat de overheid klakkeloos schuld bekent? Dat wordt een jaren durend juridisch steekspel van bodemprocedure, hoge raad en weet ik veel wat nog meer. Als we geluk hebben, houden we derogatie, is dat niet het geval dan zullen de eisers al ten onder zijn gegaan en pas tegen hun pensioen een vergoeding krijgen.
+1
Worden er wel 1500
+1
Worden er wel 1500
+4
uike
Van Dam heeft er geen puinhoop van gemaakt maar onze voormannen bij (Z)Lto,zuivel en dat soort.Met andere woorden de BoBo's. Die maken afspraken met fosfaatplafonds en zo. En dan zeg ik altijd maar weer:afspraken moet je nakomen.Snappen jullie het echt niet. Van Dam moet de rotzooi nu even 123 oplossen. Ja dat gaat niet zo eenvoudig.
+1
cornelissen
@uike Ze hebben in ieder geval niet tijdig aangedrongen op effectieve grondgebonden regelgeving,sterker nog ze effectieve regelgeving tegengehouden en met succes ,zoals we nou kunnen zien.
Overigens was er mogelijkerwijs met tijdige effectieve regelgeving ook wel wat problemen voorgekomen,maar toch in een geheel andere orde als nu
vrije boeren
@uike van Dam is gewoon niet geschikt voor dit werk .Het is een arrogante flapdrol.
Teunis D
@uike De afspraak met de fosfaatplafonds is gemaakt bij de derogatie afspraken. LTO, zuivel ed hebben daarbij niet aan de onderhandeltafel gezeten en EZ wel. En Van Dam moet inderdaad de puinhoop van zijn voorganger(s) opruimen, maar hij heeft zelf ook een paar flinke missers gemaakt die de troep hebben vergroot. (fosfaatrechten per 2017 niet mogelijk, mestvee + jongveegetal)
+2
puntertje
@uike Daarom horen we Hans Huijbers momenteel ook niet blazen. Hij weet zelf ook wel dat hij door zijn domme egoïstische halsstarrige houding de boel totaal heeft laten ontsporen.
oubi
De overheid moet de rug rechten en los van de bobo's zijn eigen koers varen zoals dat ook is gegaan met varkens en kippen. Per ... 2017 koeienrechten met %%% korting; zodanig dat aan de Brusselse voorwaarden wordt voldaan. Als het andere wat we tot nu toe hebben overboord kieperen. Gewoon een eenvoudig, helder en duidelijke systeem. Het zal wel eerst gaan stormen maar ieder storm gaat ooit weer liggen.
+1
overstekend wild
@oubi ah jij hebt vast koeien geïmporteerd voor 2-7-15
oubi
@overstekend wild helaas niet.
vrije boeren
@oubi gewoon ons eigen gang gaan zonder fosfaatonzin.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's foodlog en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN