Nederlandse vissers mogen scheermessen in China verkopen

Nederland heeft een akkoord met China gesloten om mesheften, of 'scheermesjes', te exporteren. De toegang tot de Chinese markt kan jaarlijks zo'n 7 miljoen euro opleveren, meldt het ministerie van Economische Zaken. Nederlandse scheermesjes gaan nu vooral naar Spanje en Italië, waar ze bekend zijn als delicatesse.
Nederland heeft twee jaar onderhandeld met China. Volgens het ministerie is Nederland nu een van de weinige landen die toestemming hebben om mesheften naar het land te exporteren. Dat zou komen door de goede kwaliteit van de schelpdieren en de goede keuring en het strenge toezicht in Nederland.
In Nederland komen de lange bruine schelpdieren voor in de Zeeuwse Delta en in het Waddengebied. In 2012 kregen mesheftenvissers in Nederland als eerste visserij ter wereld een MSC-duurzaamheidscertificaat voor soorten die er van nature niet voorkomen. Er zijn vier schepen actief die vissen op mesheften.
 Nederlandse vissers mogen scheermessen in China verkopen (nos.nl)

Nederland heeft een akkoord met China gesloten om mesheften, of 'scheermesjes', te exporteren. De toegang tot de Chinese markt kan jaarlijks zo'n 7 miljoen euro opleveren, meldt het ministerie van Economische Zaken. Nederlandse scheermesjes gaan nu vooral naar Spanje en Italië, waar ze bekend zijn als delicatesse. Nederland heeft twee jaar onderhandeld met China. Volgens het ministerie is Nederland nu een van de weinige landen die toestemming hebben om mesheften naar het land te exporteren. Dat zou komen door de goede kwaliteit van de schelpdieren en de goede keuring en het strenge toezicht in Nederland. In Nederland komen de lange bruine schelpdieren voor in de Zeeuwse Delta en in het Waddengebied. In 2012 kregen mesheftenvissers in Nederland als eerste visserij ter wereld een MSC-duurzaamheidscertificaat voor soorten die er van nature niet voorkomen. Er zijn vier schepen actief die vissen op mesheften.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden china , keuring , spanje , 2012 en visserij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!