VIDEO. Zoerselse boer gaat als eerste Vlaming waterbuffels melken

Hiervoor heb je geen #Fosfaatrechten nodig ;)

Melkveehouder Wim Keysers en zijn vrouw Wendy uit Zoersel (Belgie) hebben dertien waterbuffels gekocht. Vanaf deze zomer gaan ze als eerste Vlaamse boeren ook waterbuffels melken.

Na een maand quarantaine arriveerden twee weken geleden twaalf volle vaarzen (jonge dieren die voor het eerst drachtig zijn) en een stier vanuit een waterbuffelmelkerij in Twente (Nederland) bij het landbouwersgezin in de Raymond Delbekestraat in Zoersel.

Die aankoop had heel wat voeten in de aarde, want in tegenstelling tot Nederland of Italië bestaan er in ons land nog geen waterbuffelmelkerijen. “Alleen in Wallonië schijnt er één boer te zijn die er kaasjes van maakt”, zegt boerin Wendy Dekker. “Ook in de Oostkantons zou er nog iemand met waterbuffels zijn.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melken , stier , dieren , melkveehouder , boer , boerin , vrouw , aankoop , italië , waterbuffels en mozzerela geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0