VIDEO: Arrogante trekkerchauffeurs die te hard rijden schaden het broze boerenimago


Originele beschrijving

Arrogante trekkerchauffeurs schaden door roekeloos rijgedrag boerenimago

Merijntje uit Halsteren las in de krant een artikeltje over een fietser die bijna do...

Deel dit topic

Reacties

ej-van-de-voort
Deze week de tractoren, volgende week weer een keer de truckers. En zo heeft iedereen wel weer wat te melden over de voertuigsoorten waar de gemiddelde burger nooit mee rijd. Zal de volgende keer wel in de buurt app melden als ik met de trekker op pad ga...'hou kinderen en huisdieren op het erf'
+3
old man jose
@ej-van-de-voort QUOTE: zie hierboven
En hieruit blijkt dan weer hoe arrogant die "trekker" rijders zijn, en daarbij denken dat ze boven de wet staan.
weurding
@old man jose zit jij bij van kwezel op de kaartclub? 😂
+1
ej-van-de-voort
@old man jose

Goeiedagschotel! Vanmorgen weer lekker met een goed glas azijn ontbeten José? Als je enigszins de moeite had genomen om enkele voorgaande reacties van mij in dergelijke topics te bekijken had je geweten dat ik van mening ben dat in elke categorie bestuurders rotte appels zitten, en ik dus niemand vrijpleit. Cool om dan al als arrogant weggezet te worden, blijkbaar was generaliseren vroeger ook al hip....Wel grappig dat jij denkt te weten hoe ik rij, zeker aangezien ik zelf pakweg 95% van de tijd op de weg in een auto doorbreng ipv op een trekker.

Wat mij stoort in de hele discussie omtrent verkeer is dat iedereen die nog nooit in iets groters dan een personenauto heeft gezeten precies meent een mening te moeten hebben over iets waar men geen kijk op heeft, en dat verveeld weles.

Ik zou je aanraden eerst lekker een Siësta te houden, en vv een fijn fiesta op te zoeken, het is een mooie dag, hou het zo
+2
old man jose
@ej-van-de-voort
Ik weet niets kom van nergens en heb nog nooit een tractor gezien, laat staan een vrachtauto waar ik zo een beetje veertig jaar heb rond gereden door geheel Europa.
Maar ach ik kan beter een volgens u een glas azijn opzuipen ( hoezo niet arrogantpffffffff ).
Wat ik zie op div fora dat er tegenwoordig meer tractoren omflikkeren als oude van dagen. Maar dat is ook moelijk met die snelheid natuurlijk. Zeker de arrogantste drivers staan niet langs de kant maar die vertoeven doorgaas op een tractor die met te hoge snelheid rondvliegt en dan denkt de driver mij kan niets gebeuren. neem nog een glas azijn jonguuuuuuuh.
Gerron
@old man jose Mijn ervaring is dat een automobilist op een smalle weg eerder aan de kant gaat wanneer ik met een vrachtwagen rijd dan wanneer ik met een trekker rijd. Is dat jou ook opgevallen of heb je daar een andere mening over?
de hoef
@Gerron leven en laten leven noemen ze dat ,
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Gerron:
Mijn ervaring is dat een automobilist op een smalle weg eerder aan de kant gaat wanneer ik met een vrachtwagen rijd dan wanneer ik met een trekker rijd. Is dat jou ook opgevallen of heb je daar een andere mening over?

Dat klopt wel, meesten lijken ook wel het idee er achter te hebben dat die trekker langer door de berm komt dan truck. Niet zo gek gedacht.
Automobilisten worden er trouwens aan einde middag, beetje vanaf 16.00u, ook niet beter op, halen je op meest onmogelijke plaatsen in, en zeker bij wegversmallingen waar jij al op voor gesorteerd hebt wil men dan graag nog even voor je langs zodat jij daarna weer met een gerust hart verder rijd wetende dat je beremming nog in orde is.
Echter, tis wel waar dat trekkers ook steeds harder gaan en door de toenemende afmetingen zeker een stuk imponerender worden. En dan is het aan de chauffeurs, zeker ook de jongere want de oudere hebben ze meestal wel een op land klussie gegeven, om dat spul netjes in gareel te houden met inachtneming van verder verkeer.
Qua fietsers wordt het een steeds moeilijker verhaal, op zich hebben we nu best de snelheid wel om er rap voorbij te gaan, dat was voorheen wel iets anders met krap 25kmh, maar die fietsers hebben meestal het verkeer totaal niet door ivm het fenomeen smartfoon met al zn mogelijkheden. Zitten ze recht op de fiets hebben ze oortjes in en horen ze je niet, zitten ze gebogen zien én horen ze je niet omdat de appgroep veel belangrijker is. Merk het soms al aan een enkele boer die aan zoiets meedoet. Hou daar dan gas maar beetje in, uurtje later klaar in handiger dan een nieuwe fiets voor iemand uit moeten zoeken, als je die kans daarvoor nog krijgt..
+1
Bert353
Ik had een heel verhaal geschreven, en weer weggehaald, dit is een gevoelig onderwerp.
maar ik ben er zat van dat er altijd iets over een ander gezegd word.
Ik ben van mening dat je dat pas kunt doen als je zelf perfect bent.
zover ik weet is niemand dat, dus kun je hooguit zeggen; Goh wat onplezierig, kijk wat me nu gebeurt is... (en wat zou ik eraan gedaan kunnen hebben zodat dat niet gebeurde)
+1
old man jose
@Bert353
Hij die zonder fouten is werpe de 1e steen
Bert353
@old man jose En zo werd er nooit iemand gestenigd...
+1
Frans1
@Gerron Geweldige film!😂😂
old man jose
@Gerron
Heel origineel maar wat heeft dit met scheurende tractoren te maken, is dan weer jammer als je jezelf als kleuter begint te gedragen als je geen passend antwoord hebt.
Laag drempelig reageren heet dit, laat dus zien hoe hoog je intelligentie ligt pffffffffffffff.
+4
weurding
@old man jose mensen met een hoge intelligentie vertonen zich niet op deze site ...... 😂
Gerron
@old man jose Mijn reactie was naar aanleiding van jouw off topic post. Dus waar zeur je nou over want ik zie de laatste tijd zelden een on topic post van jou! Om je duidelijk te maken hoe je over komt heb ik een filmpje van een persoon die net als jij denkt dat hij grappig is.

Ik heb er wel begrip voor dat je je net als deze man je moeilijk normaal kan gedragen maar probeer a.u.b. mensen niet meer te uit te schelden.
P.S. Ik heb er geen problemen mee als er off topic wordt geschreven. De enige persoon die daar over zeurt ben jij!
old man jose
@Gerron
En het word alleen maar infantieler. Waarom telt alleen uw mening en die van anderen word weggebonjourd.
+1
Fendt926Driver
Ik heb tijdens het luisteren ook de krant maar gelezen anders bleef ik er niet wakker bij. Je moet heer in het verkeer zijn. Maar sommige fietsers vinden het geen probleem als je met 40 voorbij komt. Anderen vinden dan dat 10 kmh nog te hard is.
iedereen beleeft het anders maar als ik bij elke fietser die ik tegen of achterop kom met grashalen op afstand bijna stil moet gaan staan krijg ik mijn werk niet af. En natuurlijk moet het veilig maar de fietser is vaak voor zijn plezier aan het rijden en ik aan het werk dus zij kunnen ook maatregelen treffen. We zijn samen verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid.
newholland6640
@Fendt926Driver

Er loopt een omleidingsroute langs ons huis een paar weken lang. Helemaal met inkuilen zwaar irritant. Weg die drie meter breed is komt nu continu verkeer over. En de meesten verwachten dat jij met een combi van drie meter breed volledig in de berm kunt gaan staan (die anderhalve meter breed is)

Zijn er inderdaad maar een paar die het snappen en gleijk in de berm gaan staan.
klant
Der zijn er wel meer die het imago schaden momenteel
+1
fendt308-driver
En dan passeer je rustig een fietser maar als je ze achterop rijd gaan ze ook niet aan de kant. Het moet van 2 kanten komen he🤔
de hoef
@fendt308-driver dan wacht je even he. waarom zou je ze in halen met alle gevolgen
+1
fendt308-driver
@de hoef
Ik zeg ook niet dat ik ze voorbij vlieg. Maar als ze rustig alle uitwijksteeën voorbij fietsen word je er wel kinderachtig van. Als ze 2 tellen inhouden op zo'n breed stuk kan je er makkelijk en veilig voorbij
+1
pietjepuk
@fendt308-driver

ik reede hier pas over een weg van een meter of vijf breed. reed er een vader en moeder met twee kinderen voor me. Ik liet de gas al los om rustig voorbij te rijden. Maar toen ging het handje van vaders naar beneden van rustig aan. Toen ging het gas er dus weer op.
cjw73
@pietjepuk hier is de weg ook een meter of 5. En dan zijn er automobilisten die denken dat wanneer ik keurig langs de kant rij, zij er nog niet omheen kunnen en dan beginnen te toeteren omdat ze meer ruimte willen. Nou de groeten dan kunnen ze nog een mooi tijd achter mij aan rijden.
ster
@pietjepuk Ooit gehoord van "wees een heer in het verkeer" of "geef zelf het goede voorbeeld"
Zo wordt wel het verkeerde imago weer gegeven en natuurlijk wil de vader zijn kleine kinderen beschermen.
Bert353
@ster Precies, en als iedereen dit nu praktiseerde, was er toch ook geen vuiltje aan de lucht?
maar het zal wel niet meer in het "tijdsbeeld" passen, of iedereen is vergeten hoe dat werkt?
Hier kom ik iedere dag weggebruikers tegen die ondanks dat de weg 5 meter breed is "gewoon" op het midden blijven rijden, en als je geluk hebt op hun helft van de weg gaan rijden als je te dichtbij komt., soms ook niet, daar begin ik me nu zo ongelofelijk aan te ergeren, omdat ik hier ook wel eens met wat breders over de weg schuif, met een lading die als je hier de berm ingaat ervoor zorgt dat het hele spul omklapt. en (helaas, maar het is echt niet anders) het zijn vooral die oudjes die bang zijn als ze zoiets zien, en dan ook echt niet aan de kant gaan, zoiets als; ik rijd op mijn strook, als er nu wat gebeurt is het niet mijn schuld/probleem... Pfffttt levenslink!
pietjepuk
Quote Reactie van @ster:
Ooit gehoord van "wees een heer in het verkeer" of "geef zelf het goede voorbeeld"

tja dat krijg je als je een denigrerend handje na beneden krijgt.
Bert353
@fendt308-driver Maar nee!, wij zijn fietsers, en hebben het hele rijk (lees de weg) voor ons alleen, al die anderen moeten maar om ons heen! (zie je elke dag in de grote steden)
wij zijn te vergelijken met een koe in India...
Dat, of de fietsers zijn inmiddels zou oud dat alle rijbewijzen afgenomen zijn, en ze niets anders meer mogen/kunnen besturen en vergeten zijn hoe dat ook alweer moet?
Dat is in ieder geval de indruk die ik soms wel eens krijg.
+1
weurding
@Bert353 neem aan dat je zelf niet veel fietst maar probeer het eens, je gaat dan heel anders tegen trekkerverkeer aan kijken dan wanneer je zelf bestuurder bent 😉
+1
Bert353
@weurding denk je? als ik op de fiets zit, ga ik in het buitengebied helemaal op het buitenste randje van de weg rijden, en als ik denk dat dat nog niet genoeg is stap ik ook af, en daarbij, en ik weet ook wel dat ik niet heilig ben, maar als ik ruiters zie, ga ik er rustig aan voorbij, en met een zo wijd mogelijke boog, ik weet hoe schrikachtig paarden kunnen zijn, en hoe dat hun ruiters in problemen kan brengen. op het stuk waar ik regelmatig voorbij kom, word ik zelfs al gegroet door ruiters die dat waarderen, en me herkennen.
zo kan het dus ook.
Maar je hebt gelijk, de kans is groot dat ik dit zo doe omdat ik zelf ook op de trekker (wel alleen oldtimers), vrachtauto, en paard rijd of gereden heb. (en dus weet wat die mensen ervaren.)
weurding
@Bert353 hier veel te maken met mensen die paarden beleren, zet gewoon de trekker uit als ik zie dat ze er moeite mee hebben het paard in bewang te houden, maar ben ook niet zo'n gehaast typ 😂
+1
Twentsch Land
@weurding

Dergelijk ben ik ook wel eens tegengekomen .... levensgevaarlijke situaties gezien met name voor de fietsers.....een paard hoor je te beleren op een terrein en niet op straat....heb het zelf ooit gezien bij een manege waar op het terrein de paarden werden geconfronteerd met auto's brommers claxon enz enz voor dat ze op de weg kwamen....zo kan het en hoort het ook .....neemt niet weg dat het een dier blijft en ook al is het goed beleerd ...wat oppassendheid is altijd goed.
Bert353
@weurding Da's waar, maar ik geloof na alles wat ik nu gezien heb, dat het scheelt als mensen (die zo voorbij vliegen in die auto's of op de fiets of zo) ervaring hebben, daar bedoel ik mee, net als u, die zelfs de motor uitzet om die paarden niet helemaal van slag te brengen, dat de mensen die ervaring hebben op trekkers, bulldozers,paarden, koeien, vrachtauto's en alles wat ik vergeten ben, (enfin jullie snappen wel wat ik bedoel.) zelf anders reageren als ze zoiets tegenkomen onderweg. en dit in veel gevallen omdat ze weten hoe het is om bijv. op de rug van een paard te zitten, en er weer eens zo'n onverlaat veel te hard voorbij gescheurd komt.
(droomstand aan) goh, wat zou het mooi zijn als iedereen te paard reed...(droomstand uit)
(wat een bult stront zou dat geven! :-))) hihi
+1
ej-van-de-voort
@Bert353

Naast mentaliteit is in mijn ogen ook het feit dat buitenwegen niet meegegroeid zijn met het verkeer een probleem. Waar men vroeger idyllisch fietsend gepasseerd werd door een fendt fix of daf 1600, is dat nu een 936 of xf ssc, en dat terwijl de weg amper breder is
oldhuus
@ej-van-de-voort
Dat is ook wel het grootste probleem, en hier hebben ze met de ruilverkaveling wel een mooie brede hoofdweg aangelegd en alle zandwegen vlakgeschoven en nieuwe asfaltweggetjes (rvk-wegen) aangelegd, maar die worden nu als fietspad en snel binnendoorweggetje gebruikt, ook door de gemeente, want die denkt alleen maar aan toerisme, in de esdorpen is het nog veel erger, overal planten ze boompjes vlak langs de weg, versmallingen, en dan is het met een frees van 3.20 nog wel opletten, dubbellucht kan op sommige plekken al helemaal niet.
Bert353
@oldhuus Moeten die regeerders maar eens een week geen piepers of vlees op tafel krijgen, omdat dat niet geproduceerd kan worden...
oldhuus
@Bert353
Ja, maar vergeet ook de ligging van percelen niet, boeren met 1 grote huiskavel hoeven nooit de weg op, maar wij hebben 30 hectare over de weg liggen, en een vrijwillige ruilverkaveling krijgt men hier ook niet van de grond, ook omdat veel grondeigenaren verpachter zijn, maar ook akkerbouwers die 20km verderop zitten willen nog geen vierkante meter ruilen.
cs-agrar
Quote Reactie van @fendt308-driver:
als ze rustig alle uitwijksteeën voorbij fietsen

Heeft @de hoef alweer geen last
de hoef
@cs-agrar hoef heeft zomaar geen last war

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0