Illustratie van: dikketrekker

Melkveehouders halen 60% eiwit van eigen land

In het najaar van 2016 is het project Eiwit van Eigen Land gestart met het in beeld brengen van het percentage eiwit van eigen land. Het gaat om het percentage eiwit van eigen land ten opzichte van het totale voereiwit verbruik over het jaar 2015. Het blijkt dat melkveehouders gemiddeld een kleine 60% van het eiwit van eigen land halen. Naarmate bedrijven intensiever worden daalt het percentage eigen eiwit. De spreiding is groot: van ruim 20 tot 100%, waardoor er ruime mogelijkheden zijn voor verbetering.

Deel dit topic

Reacties

+4
cs-agrar
"Naarmate bedrijven intensiever worden daalt het percentage eigen eiwit"
ja joh?
+1
kanniewaarzijn
Onzinnig verhaal! Als je 100 koeien hebt op 1 ha grond heb je automatisch bijna 0% eigen eiwit. Als je 100 ha hebt en 1 koe hoef je natuurlijk geen eiwit meer te kopen. Die spreiding is dus volstrekt logisch 😬

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's eiwit en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN