'BUMA BLOKKEERT KLIMAATAFSPRAKEN NIET'

Het beeld dat CDA-leider Buma goede klimaatafspraken in het regeerakkoord blokkeert klopt niet. Dat zegt VNO-NCW voorzitter en prominent CDA-lid Hans de Boer op BNR.

Meer: bnr.nl/nieuws/politiek/…

Deel dit topic

Reacties

+1
diezel
Het is te hopen dat Buma zijn poot stijf houdt tegenover al die linkse milieu-gekken aan de onderhandelingstafel. 😞
+1
puntertje
Dan zal het Jaco Geurts wel zijn, die heeft ook niets met milieu. Overigens is er natuurlijk wel wat aan de hand als Wijffels dusdanig fel uithaalt naar een partijgenoot en lijsttrekker. Niet te hopen dat van die partij een bewindspersoon komt die zich met landbouw bezig houdt, ze hebben nu al de schijn tegen bij het grote publiek.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @puntertje:
Twijffels
+1
pieta
@puntertje Ja Wijffels dan heb je het ultieme figuur van zo de wind waait waait mijn jasje.
+1
Coen
@pieta , gelezen een zeer opmerkelijke uitspraak 😄

Calon noemt Herman Wijffels als zijn leermeester, en Aalt Dijkhuizen als een "extremist" op het gebied van intensivering
janv
Poot stijf houden gaan waar voor je gaat.
+2
Brutus64
Buma is een stugge fries, met ontzettend veel Bumor,hij heeft veel stemmen gekregen in onze cda provincie Overijssel, trouwens Friesland kleurde dit maal ook aardig groen.
Hij mag en gaat niet de agrarische belangen verkwanselen en trouwens Jesse heeft maar 14 zetels, als ik hem was zou ik maar ff dimmen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Brutus64:
Jesse heeft maar 14 zetels
Maar hij is wel de Messias 😁
MARTIJN G
Hopelijk toont de VVD ook ballen. Als ze dit verkwanselen om toe te geven aan Links stem ik nooit weer op deze partij.
Coen
@MARTIJN G , Rutte draait al naar links omdat hij geil is op de macht 😞
en die Wijffels heeft toch op Groen Links gestemd 😞
dat belooft dus niet veel goeds voor Landbouw.
Groen1
CDA-prominent Wijffels haalt uit naar partijleider Buma
Oud-informateur en CDA-prominent Herman Wijffels is hard over CDA-leider Sybrand Buma. Wijffels verwijt Buma dat hij niets op heeft met het klimaat en in de formatiegesprekken dwars zou liggen bij groene voorstellen. "Die man heeft helemaal niets met het duurzaamheidsvraagstuk. Als dat zo blijft, moet het CDA de oppositie maar in", zegt Wijffels donderdag in het AD. Wijffels, tevens oud-topman van de Rabobank en oud-SER-voorzitter, vindt dat het volgende kabinet stevige stappen moet zetten op klimaat, energie en duurzaamheid. "Buma vindt dat de markt het klimaatprobleem moet oplossen. Dan leggen een paar goedwillenden zonnepanelen op het dak en verder gebeurt er niets om het Klimaatakkoord van Parijs uit te voeren", stelt Wijffels. "Een partij en politiek leider hebben de plicht een serieuze bijdrage te leveren aan de toekomst van het land. Geef je de toekomst van het land vorm? Of blijf je hangen in het verleden en cultiveer je de angsten van mensen? In het laatste geval hoor je niet bij de vorming van een kabinet te zitten".

Laconiek
Buma, die donderdagochtend weer verder onderhandelt met VVD, D66 en GroenLinks, reageerde laconiek op de kritiek van Wijffels. "Voor mij geldt dat het resultaat van de onderhandelingen het belangrijkste is. Dat heb ik laten zien door geen mededelingen te doen over wat er in de formatie allemaal gebeurt", zei Buma. De CDA-leider voegde alleen nog toe dat hij de uitspraken van Wijffels "geheel voor zijn rekening" laat. De andere partijleiders lieten evenmin het achterste van hun tong zien. "We hebben er nog steeds vertrouwen in dat we mooie dingen met het klimaat kunnen doen. Daarom loop ik wederom deze ochtend naar de formatiekamer", zei GroenLinks-leider Jesse Klaver. D66'er Alexander Pechtold "herkende zich niet" in het beeld dat het CDA dwars ligt. "Iedereen doet zijn best om er wat van te maken. Voor iedereen zijn er moeilijke onderwerpen. Maar alle partijen zitten aan tafel om er uit te komen. Maar dat het moeilijk is, ja natuurlijk." Halbe Zijlstra (VVD) zei alleen dat er weinig klopt van de berichtgeving die hij in de kranten las.

nu.nl/politiek/4684284/…
robbies
Samengevat: een voormalige bobo roept iets over een onderwerp dat niet zijn vakgebied is en de manier waarop een politicus over dat onderwerp dwars zou liggen aan de onderhandelingstafel waar bobo niet aan zit. Andere mensen die wel aan tafel zitten, ontkennen dat politicus dwarsligt.

Wat is dan de nieuwswaarde?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN