Drie melkveehouders over omgaan met fosfaatreductieplan


Biologisch melkveehouder en ondernemer Henk Aa weigerde zich neer te leggen bij de gevolgen van de regeling. Samen met vier andere biologische melkveehouders spande Aa met succes een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. “Je mag me zeker feliciteren. Ik had deze uitkomst niet verwacht. Veel mensen hadden me gewaarschuwd: ‘het is lastig om een zaak tegen de overheid te winnen’, zo zeiden ze. Maar het is ons toch gelukt.”

Deel dit topic

Reacties

+4
arjankok
Hij weet het voor even en rekent zich gelukkig, maar succes dat op de rug van anderen gedragen wordt kan nooit lang bevredigen !
cornelissen
Quote Reactie van @arjankok:
op de rug van anderen

Hij lijkt mij meer grondgebonden dan de tweede melkveehouder in het stukje (stal 250 koeien op 57 ha) en grondgebondenheid was toch de visie of niet???
jan w
Volgens mij heeft die rechter zijn titel bij een pakje boter gekregen. Al zijn deze boeren biologisch, dan hadden ze nog geen gelijk mogen krijgen. Als die boeren aan de eis van de grondgebondenheid voldoen, was er naar mijn inzien voor hun geen vuiltje aan de lucht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , melkveehouders en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0