Van Dam overweegt hoger beroep

Staatssecretaris Van Dam overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de rechter in het kort geding dat was aangespannen door circa 50 melkveehouders.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal

Groen1
Van Dam: uitspraak rechter alleen voor procederende boeren
De uitspraak van de rechtbank in Den Haag over het fosfaatreductieplan geldt alleen voor de zestig melkveehouders die de rechtszaken hebben aangespannen. Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) tijdens een debat in de Tweede Kamer. “Voor alle andere melkveehouders is het fosfaatreductieplan gewoon van kracht”, aldus Van Dam. Het ministerie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. “Dat ligt voor de hand”, aldus de staatssecretaris. Hij benadrukt dat de uitspraak van de rechter geen gevolgen heeft voor de invoering van de fosfaatrechten volgens de fosfaatwet. “De rechter heeft nu het fosfaatreductieplan getoetst en niet de fosfaatwet. Dat kan ook nog niet, omdat deze wet nog niet in werking is”, aldus Van Dam, die naar verwachting vrijdag 12 mei met een uitgebreide reactie zal komen op de uitspraak van de Haagse rechtbank. Vorige week stelde de rechtbank het fosfaatreductieplan buiten werking voor verschillende melkveehouders die een kortgeding hadden aangespannen.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
Groen1
Drie melkveehouders over omgaan met fosfaatreductieplan
Het fosfaatreductieplan heeft veel impact op de melkveesector. Hoe gaan melkveehouders om met de maatregelen? Drie ondernemers vertellen erover. De impact van het fosfaatreductieplan is groot. Iedere Nederlandse melkveehouder heeft te maken met het fosfaatreductieplan. Veel (gezins)bedrijven worden hard geraakt. Melkveehouders moeten gezonde dieren afvoeren naar de slacht en maken zich zorgen over de nabije toekomst.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…
hookwood
Wat ligt nu voor de hand? Dat ze in hoger beroep gaan of dat ze het overwegen om in hoger beroep te gaan?
+3
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @hookwood:
Wat ligt nu voor de hand?

We gaan nog het een en andere meemaken de komende tijd\jaren
Net zo als met de invoering van de melkqoutering
Het ondernemen is een machtige interssante gestrest belevens in het mooie boeren leven moment 😀
arie.j
Quote Reactie van @hookwood:
Wat ligt nu voor de hand? Dat ze in hoger beroep gaan of dat ze het overwegen om in hoger beroep te gaan?

Volgens van Dam gisteren ligt het voor de hand om in hoger beroep te gaan, er moet nog even naar gekeken worden, deze week de beslissing.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN