Boer is aan zet voor verbetering waterkwaliteit

De inzet van de sector is noodzakelijk om de waterkwaliteit te verbeteren. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Martijn van Dam dinsdag (9 mei) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert daarmee op het syntheserapport Evaluatie Meststoffenwet 2016 van het PBL, waarin grootschalige mestfraude aan de kaak wordt gesteld.

Deel dit topic

Reacties

klant
Opzoute
+1
MARTIJN G
Lijkt mij ook verstandig om alle huisdieren waaronder honden op te nemen in de mestboekhouding. Ook moet de urine van de honden worden opgevangen om uitspoeling van nitraat in het stedelijk gebied te voorkomen.
brabo
Quote Reactie van @MARTIJN G:
waaronder honden op te nemen in de mestboekhouding.

dat hoop ik toch niet 😄

Of krijg ik daar dan eerst ook fosfaatrechten voor
+1
MARTIJN G
@brabo nee wel dierrechten.
puppyplaats.nl/honden-tip/180/…
2,2 miljoen honden is een mega milieuprobleem voor de waterkwaliteit.
kaas
Laat hij eerst maar even wat doen aan het lozen van vervuilt water op rivieren en kanalen met hoge doorstroomsnelheid.want als je daar op loost dat hindert miet voor de water kwaliteit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , meststoffenwet en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0