‘Regierol beter bij zuivel dan bij LTO'

Column Vergaderboer;

Topman Roelof Joosten van FrieslandCampina wil een sterkere regierol van LTO. Doordat die ontbrak werd de oplossing van het fosfaatdossier ‘suboptimaal’ volgens hem.

Dat laatste geloof ik graag. Er zijn zo veel verschillende belangen bij het fosfaatdossier, dat een verdeelde organisatie als LTO daar nooit goed op kan scoren. En als het een groep boeren niet naar de zin gaat, richten ze een nieuwe organisatie op, zoals onder meer Netwerk Grondig. Bij een LTO, die probeert alle schapen in het hok te houden, moet dan zo veel geschipperd worden dat er altijd een suboptimale regeling ontstaat.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
"Bij een LTO, die probeert alle schapen in het hok te houden, moet dan zo veel geschipperd worden dat er altijd een suboptimale regeling ontstaat".

LTO dient zich ook helemaal niet bezig te houden met regelingen en beleid. Dan snijd je je vanzelf een keer flink in je fikken.
sorry
Dirk Strijker schrijft aardige stukjes ,de rest is de moeite niet waard om te lezen..
+1
dorpsrandhoeve
@sorry Praat Dirk meer naar je mond dan??
Wilbert
De zuivel wil heel wat sneller verduurzamen dan de gemiddelde melkveehouder. Daarnaast heeft de zuivel niet altijd de dezelfde belangen als een melkveehouder. Echter denk ik dat op lange termijn de zuivel alles gaat regelen en behartigen. Enkel omdat de veehouders zelf verdeeld zijn of niet willen bijdragen aan de belangenbehartiging.
Jan S
😀
dehoek
Wilbert geef je, je over of zo? Ben je wel goed bij hoofd?
kaas
Regie niet bij zuivel want daarin zijn de stem van rfc veel te veel over heersend en die zit niet met de andere fabrieken op 1 lijn
+2
Farma_boerke
Het begint erop te lijken dat RFC de schuld van het huidige fosfaatreductieplan al bij een ander wil leggen ipv ook naar zichzelf te kijken. Dat luidt vaak het einde in......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , frieslandcampina , zuivel , nzo , boerderij en vergaderboer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0