PvdD roept alle biologisch(dynamische) melkveehouders op vrijstelling te claimen

De Partij voor de Dieren roept alle biologische en biodynamische melkveehouders op, die gedwongen werden dieren af te voeren van hun bedrijf, bezwaar aan te tekenen bij staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken. Aanleiding is de uitspraak die de rechtbank in Den Haag gisteren deed in een zaak die enkele biologische melkveehouders hadden aangespannen tegen de Staat. De rechter oordeelde dat het onterecht is dat biologische en biodynamische melkveehouders moeten meewerken aan de fosfaatreductieplannen van het kabinet, omdat biologische boeren het fosfaatoverschot niet hebben veroorzaakt.


Deel dit topic

Reacties

+4
cornelissen
Denk, dat de meeste grondgebonden melkveehouders met latente ruimte met interesse naar deze uitspraak kijken.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @cornelissen:
Denk, dat de meeste grondgebonden melkveehouders met latente ruimte met interesse naar deze uitspraak kijken

Zekers.... Het blijft lachen in de melkveehouderij, zeker met deze melkprijs is de latente ruimte in 2018 zo opgevuld, bij 25 cent van vorig jaar per liter mogen ze hem wel houden. Gelukkig veel jongvee dat vanaf deze maand geïnsemineerd gaat worden.
+10
cjw73
Nu net doe of ze zich voor de boeren inzetten, morgen verneuken ze ons allemaal weer.
klompen
@cjw73 en dat doet een lto niet?
+5
cjw73
@klompen dat lidmaatschap heb ik al opgezegd hoor.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @cjw73:
morgen verneuken ze ons allemaal weer

Je moet wel knap homo zijn wil je je liever door Kees laten verneuken dan door vrouw Thieme lijkt mij. Gezien het aantal trouwe volgers van Kees kun je daar natuurlijk weer van alles bij denken, maar dat doen we niet, want dan wordt deze reactie weer snel door Co van het prikkebord gegooid.
robbies
@jan is hobbyboer is Co zo streng?
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @robbies:
is Co zo streng

Co vind het allemaal wel humor volgens mij, maar hij heeft nogal wat prikkers met lange tenen, reli's , LTO-ers en andersoortige minderheden. Dit kunnen soms niet zo goed tegen mijn reacties, en voor de lieve vrede worden ze dan door Co maar verwijderd.
robbies
@jan is hobbyboer dan hoop ik dat ze niet teveel in aanraking komen met de echte wereld.
+2
Twentsch Land
Ze willen bio boeren ..... als nou de helft bio zou worden zijn we er nog niet want ze willen ook dat 70 procent verdwijnt ....dus op een gegeven moment moeten ook bio boeren er aan geloven....
Frans1
@Twentsch Land Dat vertellen ze tegen die tijd pas
+2
shoveltje
@Twentsch Land gaat ook gebeuren: als derogatie eraf is word het verschil tussen bio en gangbaar weer kleiner dus waarschijnlijk meer omschakelaars. resultaat: biomarkt word overspoeld met melk en biomelkprijs naar de kloten.
basbes
@shoveltje En als de lucht naar beneden valt, zijn alle bonenstokken kapot.
robbies
@shoveltje als niemand de melk afneemt, dan zijn er geen omschakelaars hoor
zoiseraltijdwat
@robbies en waarom zou niemand die melk willen afnemen
+1
KuikenenKoe
Moet een beetje denken aan een vos en iets met passie als ik de tweet van mevrouw ouwehand lees

enige verdiepingen nemende in standpunten pvdd is dan wel dat elke vorm van dierlijke productie op den duur dient te worden uitgesloten
+1
KuikenenKoe
Maar mevrouw ouwehand waarom mag een akkerbouwer met een 500 ha er dan geen enkel biologisch varken of kip om houden zonder dat hij daarvoor rechten moet aan schaffen ?
m uut m
@KuikenenKoe
Zijn er al fosfaatrechten dan
+1
hooivork
Als er wekelijks groepen bijkomen die vrijstelling krijgen van de fosfaatreductie dan kunnen degenen die dat niet voor elkaar krijgen straks al hun koeien opruimen. Helaas zijn dat nou net degenen die zich aan de regels gehouden hebben. Het hele gebeuren heeft totaal niks met ondernemerschap te maken maar met oneerlijkheid. Hoe meer je de boel besodemietert hoe verder je het schopt. Ik hoop dat er vroeg of laat op alle gebied rechtvaardigheid komt maar heb een vermoeden dat dat laat komt maar nooit is zeker niet uitgesloten.
pieta
Quote Reactie van @hooivork:
Helaas zijn dat nou net degenen die zich aan de regels gehouden hebben.

Velen hebben zich aan de regels gehouden. Groeiers, niet-groeiers, intensief en extensief. Falend beleid is het probleem. Schade moet maar opgelost worden door de overheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , partij voor de dieren , fosfaatoverschot , dieren , melkveehouders , pvdd , uitspraak en vrijstelling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0