40 procent boeren oneens afschaffen melkquotum

Laat sector melkveehouderij LTO gaan fuseren met NMV, en laat NMV de leiding hebben in het vervolg. Kan zo niet langer lijkt mij

Originele beschrijving

Twee op de vijf melkveehouders is het er niet mee eens dat het melkquotum op 1 april 2015 wordt afgeschaft. Dat blijkt uit een peiling van vakblad Melkvee Magazine onder 644 melkveehouders.

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Heb de indruk dat het jij alleen selectieve oude koeien weer boven water wil zien
groeier
Melkquotum was al lang niet meer van de tijd, verhandelbare fosfaatrechten is trouwens nog veel erger.
weurding
@groeier wil je ze verschenken dan?
groeier
Denk jij dan dat de fosfaatrechten doorgaan? Kan dan ook geen enkele melkveehouder iets mee doen.
+1
weurding
@groeier dat zei men van quotumkopen ook, en diegene die het deden zijn er nog
Brutus64
Als je dit leest, uit 2013, kun je zien dat Cees er met zijn voorspelling er helemaal naast zat, als hij in de politiek zat had hij een dikke motieven wantrouwen aan de broek gehad.
Brutus64
@Brutus64 ik bedoelde motie van wantrouwen
j h p
@Brutus64 Er zijn meer motieven om de politiek te wantrouwen. 😉
storm
Er zijn ook nog een paar boeren die terug willen naar de melkbussen😂
Jan S
😀
Erik,1979
Bekende uitspraak. Wij zijn er niet om alle bedrijven te redden.
Erik,1979
Bekende uitspraak. Wij zijn er niet om alle bedrijven te redden.
buorman
@Erik,1979
Als je geen zwemdiploma hebt, moet je niet in het diepe springen en zeker de badmeester niet kwalijk nemen dat je dreigt te verzuipen
+1
bertusdebeer
Het domste wat ooit gebeurt is maakt helemaal geen sence.
+1
demelkboer
Ik ben blij dat het quotum werd afgeschaft. En blij dat er nu weer een productie beperking is. Hoe had ik anders moeten anticiperen.
Jan S
😀
+1
nederlandse boer
Inderdaad een ouwe koei. Ik begrijp de vraagstelling van dit onderzoek helemaal niet. Het is helemaal niet interessant of boeren in Nederland het wilden behouden of niet. Het was simpelweg een verordening uit Brussel en ook de afschaffing werd simpelweg in Brussel in overleg met 28 landen besloten. Absoluut niet interessant wat de melkveehouders in Nederland ervan vinden.
+5
George
@nederlandse boer

Natuurlijk wel , Duitsland en Frankrijk wilden quotering graag behouden , als NL en Belgie daar achter waren gaan staan dan was het niet afgeschaft. Maar Nederland en Ierland streden voor afschaffing. En het heeft tot dusver niks dan ellende gebracht.
+1
bertusdebeer
@George precies heel dom! Nooit zal de prijs langdurig hoog zijn, er zijn vele farms met vele duizende koeien all over the world that we now have to complete with houden we nooit vol.
bio boer
@bertusdebeer van de bulk gaan we het niet winnen hier ondanks de perfecte omstandigheden en kennis hier is grond en arbeid gewoon teduur en fosfaat rechten dus kunnen we ons better onderschijden ik zou niet kunnen melken voor de reguliere melk prijs op dit moment
sorry
@bio boer de grond is hier te duur voor bio,dat kan alleen met subsidies,neven activiteiten en gratis grond van sb
Jan S
😀
bio boer
@sorry dat was destijds (98) de reden bio te worden we gingen toen van 45 ha naar 108 ha op 110 koeien om die 110 ha te kunnen betalen
brabo
Quote Reactie van @George:
als NL en Belgie daar achter waren gaan staan dan was het niet afgeschaft.

dat roep je nu al jaren hier, maar enige onderbouwing daarin heb ik je nog nooit zien geven.
Ik zie het alleen maar als jouw mening, ik vermoed echter dat het standpunt van het kleine NL totaal geen invloed zou hebben gehad op die beslissing.
+2
George
@brabo Ik weet zeker van wel , dat is vaak genoeg voorbij gekomen hier. NMV heeft het vaak genoeg geschreven. Alleen dat wilde de meesten toen niet horen of lezen.
+1
brabo
Quote Reactie van @George:
Ik weet zeker van wel

dat weet je helemaal niet zeker, je denkt het zeker te weten. Net zo goed als ik het zeker denk te weten dat het niet zo is.
volgens mij schat je de invloed van NL in de EU veel te hoog in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv en melkquotum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN