Frustratie over jongveegetal in fosfaatreductiereductieplan

Ben wel benieuwd wie dit "geniale" idee heeft verzonnen:

De nieuwe maatstaf ‘jongveegetal’ in het fosfaatreductieplan zorgt voor veel frustratie onder veehouders en haalt een streep door diverse plannen om gve te reduceren via jongveeafvoer.

‘Bedrijven die van plan waren jongvee op te fokken in het buitenland, extra vaarzen te exporteren of massaal hebben geïnsemineerd met Belgisch witblauw, staan machteloos. De kans is groot dat deze manieren van gve-reductie niet meetellen en dat is onacceptabel’, zo stelt Bart van der Hoog, portefeuillehouder melkveehouderij bij het NAJK, de belangenorganisatie voor jonge boeren.

Meer: veeteelt.nl/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+3
arjankok
Dat dwingende karakter van het jongveegetal zou alleen moeten betekenen dat daadwerkelijk afgevoerd jongvee niet mee telt voor reductie, maar dan uitgezonderd overgang naar andere categorie, uitgezonderd export, slacht en dood, dan is de kou van de lucht !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , jongvee , fokken , veehouders , najk , jonge boeren , fosfaatrechten , gve , fosfaatreductieplan en jongveegetal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0