Jongveegetal nieuwe beperking voor melkveehouder

En nu ook dubbele boetes!, tijdens de wedstrijd de regels aanpassen is niet eerlijk lijkt mij. Sprak vanmiddag een jongveeopfokker waar al het jongvee een maand terug door de eigenaar is weggehaald en volgende week komen ze weer....;

Afvoer van jongvee naar bijvoorbeeld een jongveeopfokker levert geen reductie van het aantal GVE’s op als het jongveegetal lager wordt dan is berekend op basis van de situatie op 28 april. Dat betekent dat jongvee wel afgevoerd kan worden naar een jongveeopfokbedrijf, maar dan niet in alle gevallen meetelt voor verlaging van het aantal GVE’s. In juni wordt voor het eerst gerekend met de nieuwe methode. Daarbij geldt voor de maand juni (periode 2) een dubbele boete van € 480 per GVE te veel. De maand mei blijft buiten de berekening op dezelfde manier als gebeurd in periode 1 (maart-april). Na juni wordt de berekening wel per maand gemaakt.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

Deel dit topic

Reacties

+2
overstekend wild
Ik vind het gewoon discriminatie! Leeftijdsdiscriminatie en discriminatie op basis van huidskleur en/of gewicht
arjankok
Sprak vanmiddag een jongveeopfokker waar al het jongvee een maand terug door de eigenaar is weggehaald en volgende week komen ze weer....;
lekkere relatie dan ! vindt wel sterk verhaal maar ik zou hem nu niet meer hoeven
+2
harke
Ze bint knettergek.
Zo gauw mogelijk stoppen met deze onzin
sjoerd de melker
Export pinken naar buitenland drastisch verminderd vlgs veekoopman. Vlgs mij is het middel nu erger als de kwaal
Koeienpraat
Kan iemand mij vertellen of dit getal ook geld als je onder je referentie (2 juli -4%) zit? Sommigen schijnen dit zo op te vatten namelijk. Het lijkt me niet logisch maar ik snap het eigenlijk ook niet meer nu!
+4
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Koeienpraat:
Kan iemand mij vertellen of dit getal ook geld als je onder je referentie (2 juli -4%) zit

Vast wel, maar of het klopt en of het binnenkort niet weer veranderd wordt als het de grote groeiers beter uitkomt weten we natuurlijk niet. Maar kans dat tot eind van het jaar alles blijft zoals het nu is lijkt me vrij klein. Elke week weer nieuwe gekkigheid. Maar gelukkig kun je beter 50 koeien melken voor 36 cent dan 250 voor 25 cent, dus de problemen vallen allemaal uiteindelijk wel mee.
+1
sleepslang
Dus als je geen jongvee meer aanhoud en dus ook niet bij een jongveeopfokker brengt,geldt dit niet als reductie?
sorry
@sleepslang bij lto waren ze druk met stropoppen...je kan alles hebben...
weurding
@sorry, licht ontvlambaar
weurding
@sorry, licht ontvlambaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boete , jongvee , melkveehouder , regels , gve en jongveegetal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0