6

Ervaringen met zelfrijdende voermengwagens TF-fans???

Wij zijn (moeten) op zoek naar een nieuwe voermengwagen, de huidige is helemaal op. (12 jr. intensief gebruikt). Ook de lader; een tractor met voorlader heeft echt z'n beste tijd gehad. We zitten sterk te denken aan een zelfrijder en hebben er al eentje op proef gehad. Machine werkte super na enige gewenning. Een groot nadeel voor ons met deze machine was dat er maar 15 kuub in kon en je dus 4x per dag moest laden. Hierdoor waren wij per saldo nog meer tijd en diesel kwijt. Een 24 kuubs machine van dit merk (en ook andere merken) heeft een zodanig prijskaartje dat dan automatisch ruwvoerverstrekking weer om de hoek komt.
Zij er meer TF-fans met zelfrijder ervaring??

Deel dit topic

Reacties

Op het werk hebben we een Storti 12 kuub met horizontale vijzels, bevalt erg goed. Als je eenmaal zo een zelfrijder gewend bent wil je niet meer anders, je kunt er zo opspringen en beginnen. Deze is nu ook aan de kleine kant, over een paar jaar misschien.

Waarom geen automatisch voersysteem dan? Dan heb je nog minder arbeid nodig voor te voeren.
Een oom van mij heeft een trioliet triotrac 18 quub en mijn vader gebruikt hem soms thuis ook wel eens op ons melkveebedrijf en wij zijn er heel tevreden op. De mengwagen zou gebruikt gaan worden voor mengvoeren maar staat nu stil wegens omstandigheden
Ook al uitgerekend wat een voerbedrijf kost?
Dit zie je bij ons erg veel.
@stephan-inter Die berekening hebben we al eerder gemaakt. Voor onze situatie totaal niet interessant. En er is in ons gebied trouwens geen zelfvoerder meer actief.
@powerhenkie
Oké helder
@powerhenkie Gat in de markt dus als je er tijd voor hebt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voorlader , super , schudder , tractor , lely , zelfrijder , voermengwagen , diesel , saldo , machine en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0