4

Waarom telt een pink van 1 tot afkalven mee voor de fosfaatproduktie?

Normaal gezien is krijgt een pink van 1-2 jaar geen voer meer in de vorm van brok wat je aankoopt.
Dus geen externe fosfaataanvoer en krijgt alleen maar ruwvoer wat aanwezig is op het bedrijf.
Om te kunnen groeien heeft een pink uiteraard ook fosfaat nodig .
Volgens mij neemt een pink dan juist meer fosfaat op, dan dat ie uitschijt dus ontrekt het dier juist fosfaat i.p.v. dat ie mest produceert. Of zie ik dat verkeerd?

Deel dit topic

Reacties

+1
Ja
@arjankok Oke dat was kort en krachtig, maar kan je dan ook uitleggen hoe het zit?
@milkman2 ja er zijn standaard normen ongeacht wat en hoeveel het pink vreet , er is geloof ik wel een mogelijkheid om met bex aan te tonen dat ze minder fosfaat/stikstof produceren , maar of dat veel uitmaakt weet ik niet , het zou ook zo maar kunnen dat de normen nog wat laag zijn omdat nu veel meer op een snelle opfok met hoge input gestuurd wordt
Wat die opneemt doet er helemaal niet toe. Dat interesseert niemand wat. Fosfaatproductie via mest is leidend. Waar je die mest laat (eigen land of afvoer) doet er ook niet toe. Voor dat fosfaat plafond telt maar 1 ding: fosfaatproductie via de mest. Verder nix.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , voer , fosfaat , pink en ruwvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN