Droge koeien uitscharen onmogelijk gemaakt

Droge koeien uitscharen naar natuurland, iets wat in deze buurten al jaar en dag gebeurt telt nu opeens niet meer mee als GVE reductie, hoe kunnen ze je nou juridisch een boete geven voor vee wat je niet op naam hebt??

"Telkens in het geval een rund dat ten minste eenmaal heeft gekalfd door de houder na 28 april 2017 in het I&R-systeem is afgemeld en binnen 4 maanden na die afmelding terugkeert in het I&R-systeem van die houder, past de minister, met ingang van de periode dat het rund door de houder in het I&R-systeem was afgemeld, voor die houder de artikelen 4, 6 en 9 voor de perioden 2 tot en met 5 opnieuw toe waarbij dat rund, voor zover van toepassing, alsnog meetelt bij het gemiddeld aantal runderen dat in de tweede maand van periode 2, onderscheidenlijk in de desbetreffende maanden van de perioden 3, 4 en 5, werd gehouden. "

zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-25117.h…

Deel dit topic

Reacties

Todi
Dus naar op fokker cq droge koeien stal heeft geen zin meer?
arjankok
Moet je nu maar je jongvee daarheen sturen dat nog langer dan 4mnd dracht heeft
robbies
@arjankok vanaf september mag je zoveel schuiven met koeien als je wil. Geloof er niets van dat er na 1 januari nog gehandhaafd wordt. Alle kalfkoeien van december naar een ander UBN doen en pas na 1 januari aanmelden.
Janst
@arjankok het gaat om koeien die al een keer afgekalfd hebben. Dus als je die gaat verschuiven dan mogen die dieren niet binnen 4 maanden naar hetzelfde melkveebedrijf terug komen. Drachtig jongvee mag dus wel gewoon weg.
Noorderling
Vee naar natuurland blijft veelal gewoon op het eigen BRS en UBN nummer geregistreerd staan, deze fosfaatrechten heb je ook gewoon op naam gekregen dus wat dat betreft veranderd er weinig.
demelkboer
Je kunt nog met terug werkende kracht 3 dagen geleden vee afmelden. Alleen aan melden bij een ander zal het probleem wel zijn 😂
pietjepuk
@demelkboer gewoon jongvee op 27 april afmelden en op 29 april weer aanmelden.
JohnDeere6serie
@pietjepuk moeten ze niet 21 dagen op een ander bedrijf blijven? Of is dat alleen voor slacht / export?
demelkboer
@JohnDeere6serie niet bij een veterinaire eenheid

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , boete , vee en gve geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN