Weinig zorgen over veehouderij en antibiotica

Door het lage gebruik van antibiotica zijn nieuwe reductieplannen in de melkveehouderij niet nodig. Toch is de sector nog niet klaar, zo zegt directeur Hetty van Beers van de SDa (Diergeneesmiddelen Autoriteit); ‘Het orale gebruik van droogzetters bij melkkoeien en het antibioticagebruik bij kalveren kunnen nog beter.’

Deel dit topic

Reacties

milkman2
Oraal gebruik van droogzetters? Ik doe ze in de uier.
bella
Oraal gebruik van droogzetters bij koeien ken ik ook niet, in het verre verleden adviseerde de dierenarts nog wel eens om nuka's met diarree oraal een droogzetter toe te dienen om die zo "droog" te zetten maar dat de laatste jaren ook niet meer gedaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , kalveren , melkvee , veehouderij , antibiotica , melkkoeien en droogzetters geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0