Brede dubbelluchtbanden naast cultuurwielen

Weet iemand of het mogelijk (en verstandig) is om dubbellucht naast cultuurwielen te plaatsen? En dan heb ik het niet over cultuur-dubbellucht met trommels zoals bij poot- en zaaiwerk vaak gebruikt wordt maar bredere banden strak ernaast om bodemverdichting te verminderen bij vol-veldse grondbewerkingen of in het weiland.
Het gaat hierbij om cultuurwielen van 300 /95 r46 (12.4) en dubbellucht van ca. 300-400 mm?

Deel dit topic

Reacties

DANOONTJE POWERR
Ja hoor. Kan prima.
Wel zorgen dat de brede banden net zo hoog zijn anders geeft het weinig steun.
Wij hadden vroeger 13,6R38 en 9,5R44 naast elkaar.
Als de smalle erop zaten waren de brede dubbellucht en andersom.
Sjoske2
Aha, dank je wel! Als ik het goed begrijp hadden jullie dus 4 mogelijkheden; alleen smal, alleen breed, dubbel met smal aan de binnenkant en dubbel met breed aan de binnenkant... Dan had je dus op beide sets pannen met naaf- en boutgaten. Hoe koppelden jullie ze dan aan elkaar, ik ben alleen bekend met het systeem met molcomblokken en draadspinsel?
stephan-inter
@Sjoske2
Met een kock en sohn systeem zou dit kunnen
+1
DANOONTJE POWERR
@Sjoske2
Wij hadden in alle wielen een all-position ring van Molcon en we wisselden dan de hartplaat met de vijfster, die hadden dezelfde steekmaat.
Wimsumar
Beste Sjoske2:

Quote:
bredere banden strak ernaast om bodemverdichting te verminderen

Met welke bandenspanning rijdt je nu en wil je gaan rijden met de dubbellucht?
hobbyboer
Zoals al genoemd is het idd mogelijk, of het ook verstandig is zul je zelf moeten bekijken.
Hoeveel ga je ze gebruiken?
Hoevaak ga je wisselen?
Zitten de cultuurwielen er het hele jaar onder?

Bijvoorbeeld bij een trekker die altijd op cultuurwielen staat en die ook het grootste deel van de werkzaamheden nodig heeft, is het best een leuke optie om dit te doen als je slechts af en toe met een lagere bodemdruk wilt werken.

Echt optimaal is het niet, in drukke tijden zie ik nog wel eens dat er na het stoeien met de zware dubbelluchtwielen geen tijd meer wordt genomen om de bandenspanning van de binnenste wielen aan te passen.
Sjoske2
Zou dan maar af en toe voorkomen, we hebben nog een grotere traktor die 10 maanden per jaar op 650 banden staat maar van half maart tot half mei staat deze ook op Cultuurwielen i.v.m. pootwerkzaamheden. Dan zou het makkelijk zijn dat je dubbellucht aan de kleine kunt hangen om even wat te cultivatoren of een kiepertje weg te brengen of iets dergelijk. Het is ook niet zo dat we ermee zaaiklaar gaan leggen of zodebemesten of iets dergelijks dus dat bandenspanning niet ideaal zou zijn is dan niet zo'n ramp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden dubbellucht , banden , ca en weiland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0