Illustratie van:

Zetor Proxima 6441 - Welke olie in motor

Wij hebben Zetor Proxima 6441 Farmer van 2009. Dealer deed steeds Total 10W40 TIR 8600 in motor. Nu doen we onderhoud zelf en willen er Kroon Agrisynth LSP 10W-40 in. Omdat we van deze olieboer aardig korting krijgen. Mogen wij deze olie in het motorblok doen? Graag jullie advies en reactie. Bedankt!

Deel dit topic

Reacties

IHdriver
Hallo, die website hadden we ook bezocht. Daar wordt de universele motorolie Multifleet SHPD 10W-40 geadviseerd. Wij zouden liever en specifieke motorolie willen, waarom ons deze de Kroon Agrisynth LSP 10W-40 werd aangeraden. Deze olie zou immers 'speciaal' ontworpen zijn voor de motoren van tractoren van de nieuwste generatie en grondverzetmachines. Onze vraag is doen we iets fout met deze olie in de motor te doen?
walker1
Het is beide 10W40. Die Kroon olie heet Agrisyth? Is dat dan synthetische olie? Daar moet je wel even goed op letten, of er synthetische olie in de Zetor moet. Maar goed, synthetische olie in een motor waar ook gewone minerale olie in kan, kan geen kwaad, andersom wel geloof ik.
Of de olie nou van Kroon, Total, Shell of welke olieboer dan ook af komt doet er niet toe, dat is slechts een merknaam.
IHdriver
De Agrisynth LSP 10W-40 is inderdaad een zeer hoogwaardige synthetische motorolie speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generatie zwaarbelaste dieselmotoren van tractoren en grondverzetmachines, zoals beschreven staat op de website van Kroon. Maar de Totaal olie dewelke de dealer er in deed Total 10w40 TIR 8600 is ook een Semi-synthetische multigrade olie. Volgens ons doen we dus niets fout met Kroon Agrisynth LSP 10W-40. Graag toch nog even jullie mening?
walker1
@IHdriver Ik denk niet dat je er iets fout mee doet. Vraag me niet naar de precieze verschillen tussen vol-synthetisch en semi-synthetisch, heeft vooral met allerlei toevoegingen en zo te maken.
Merk van de olie moet je je niet druk over maken. De dealer had/heeft waarschijnlijk een contract met Total, en jullie olieboer met Kroon. Je zou de olieboer misschien nog kunnen vragen naar semi-synthetische olie van Kroon en wat dat in prijs scheelt met Kroon Agrisynth LSP 10W-40 die hij nu aanbied.
basia
Nee ; volgens mij moet het ook geen problemen geven ; je gaat van semi-synthetisch naar vol-synthetisch , wat eigenlijk nog betere (smeer) eigenschappen heeft .
Het enige probleem zou kunnen zijn ; vol-synthetisch smeert zo goed dat soms olie-keerringen moeite hebben met deze olie , en iets door zouden kunnen gaan zweten .
maar bij zo.n relatief nieuwe trekker als deze zetor zie ik geen problemen komen .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Proxima 6441 en hebben de trefwoorden olie , zetor , onderhoud , motor , advies , motorblok , 10w40 en 2009 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0